Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha nem megyek be kémia szóbeli...

Ha nem megyek be kémia szóbelire az van bármilyen hatással a többi érettségimre?

Figyelt kérdés
Matek mellett biosz vagy kémia érettségit néznek felvételi tárgyként ott ahova jelentkeztem, és a biosz írásbelim 30%-kal jobb lett mint a kémiám, ezért most csak bioszra tanulok, és azt az érettségit fogom nézetni. Ha a kémia szóbelin megszólalni sem tudok vagy be sem megyek akkor annak lesz valamilyen következménye?
2014. jún. 4. 11:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
41%

Ha nem mész be, akkor nem lesz meg az érettségi bizonyítványod, ugyanis mindenből le kell érettségizz, hogy bizonyítványt kaphass. Ergo ha nincs érettségi bizonyítványod, nem mehetsz továbbtanulni sem.

Egyébként meg nem olyan vészes a szóbeli, előtte való 2-3 napba átnézed, és tudsz nyögni valamit.

2014. jún. 4. 12:12
 2/20 anonim ***** válasza:
Ja még annyi, hogy valamit tényleg megtudsz szólalni ha vizsga előtt 2-3 nappal olvasgatod, és arra is lehet kapni 5-6 pontot, ha megszólalsz, és amit mondasz szépen mondod, még ha kevés is.
2014. jún. 4. 12:17
 3/20 A kérdező kommentje:
Ha nem megyek be akkor kémia érettségim nem lesz,nem?
2014. jún. 4. 12:24
 4/20 anonim ***** válasza:
15%

Valószínű, hogy nem lesz.

Hány %-os lett az írásbelid?

2014. jún. 4. 12:25
 5/20 anonim ***** válasza:
51%
De ha nem lesz kémia érettségid, akkor érettségi bizonyítványt sem kapsz, csak egy nyomtatott papírt a többi érettségid eredményeiről, és egyetemre/főiskolára csak érettségi bizonyítvánnyal tudsz jelentkezni.
2014. jún. 4. 12:26
 6/20 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

most találtam ezt a kérdést, úgyhogy most vagy te tévedsz nagyot vagy mindenki más.

Az írásbelim 41% lett.

2014. jún. 4. 12:27
 7/20 anonim ***** válasza:
41%

Tavaly érettségiztem, és ha elégtelen az egyik érettségid, az igen, nem kerül bele az érettségi bizonyítványba, mert nem is kapsz bizonyítványt. Kapsz törzslapkivonatot a többi eredményéről, majd mikor mész pótérettségire (az elégtelen kémiád miatt), és leérettségizel abból is, annak az eredménye kerül bele az érettségi bizonyítványba, amit akkor kapsz kézhez.

(Volt erre példa az osztályban, csak nem kémiából.)

De mondom, egyáltalán nem nehéz a szóbeli, én úgy mentem mindre, hogy előtte való 4-5 napba kezdtem átolvasni őket, és ha mondasz pár értelmesebb dolgot, a szóbelinek a fele pontját megkapod kb.

Ne fossál. :)

Főleg ha főiskolára/egyetemre készülsz, ahhoz képest ez semmi. Sima ügy. :)

2014. jún. 4. 12:38
 8/20 A kérdező kommentje:
Jól van inkább bemegyek suliba megkérdezni a kémia tanáromat. Hát nem fogom elcseszni az időmet kémiatanulással amikor nem is számít... :D
2014. jún. 4. 12:43
 9/20 anonim ***** válasza:
0%

Rendben, az a legbiztosabb, ha vele is beszélsz erről. :)

Amúgy meg ha sikeres felvételit szeretnél, az összpontszámba beleszámít minden érettségi pontja, attól, hogy a bioszod duplán számít, mert azt nézik.

Azért írd majd meg, mit mondott :)

2014. jún. 4. 12:50
 10/20 anonim ***** válasza:
Mindenképp érdemes megcsinálni, ha már átmentél az írásbelin, még akkor is, ha nem számít bele sehova
2014. jún. 4. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!