Hol lehet megnézni, hogy mely szakokon mennyivel csökkentették a felvehetők számát?
Megnéztem, én is a vikről beszélek! De ez még rosszabb, mint mondtam.:S
2009-es könyvet tartom a kezemben és másolom onnan, íme:
mérnök informatikus 30<635
villamosmérnök 30<615
2010-es (ezt most a felviről nézem, mert nem vettem meg):
mérnök informatikus 30<620
villamosmérnök 30<550
Gondolom a különbség szemmel látható!
15tel kevesebb mérnök informatikust, és 65tel kevesebb villamosmérnököt fognak felvenni, és azért a 65 sztem baromira sok!
Még mindig én vagyok, ha lebontod pl. a bölcsészek megvonását az egész ország szintjén, akkor tényleg nem lehet megérezni! Gondolj bele minden 100ad rangú fősulin van bölcsészkar, és a nagyobb helyeken ahová tebb embert vesznek fel, talán megérződik, de pl. mint a károlyi felvesznek 20 embrt magyarra, igaz most dupla annyi az irányszám(hát valahoyg nehéz elképzelni, hogy több lesz a költséges, mint az állami), szóval most 20 helyett felvesznek 18at, na puff, ott sokat a ponthatár nem fog emelkedni, max 1-2ponttal, most idén volt kb 380, ha még 1 pontot engednek akkor befért volna még x ember, ezért nem lett 379, de tételezzük fel, hogy 380pontja volt mondjuk 5 embernek (ettől többnek elég valószínűtlen, nem esik be mindenki csak úgy minimum ponttal, de még az is elképzelhető végülis), most az a pár ember nem lesz szembetűnő, 20 helyett "csak" 18an fognak oda járni. Ezek viszont már nem pontos adatok, csak megpróbáltam szemléltetni, hogy mennyire jelentéktelen lesz a legtöbb helyen a "csökkentés".
Ui.: Amit ez előtt írtam, azok viszont pontosak voltak, kérlek Te is úgy próbálj meggyőzni, mert most már nagyon érdekel, szeretném átlátni.
A mérnök infót azt most hagyjuk, mert annak a képzési területe az informatika, és nem műszaki. Az infon nem emelkedett ez a dolog.
A mérnöki emelkedett, de az globálisan. Én nem tudom azt meghatározni, hogy pontosan hogyan osztják el ezeket a helyeket.
Igen most nézem én is, villamosmérnökire csak 3 költséges jelentkezőt vettek fel. igen valószínűleg jövőre is felfognak venni költségeset. Én más szakokat néztem, ott meg volt ahol, ahol 500 emberből vettek fel 300-at államira, a többi meg ment költségesre. Szval onnan következtettem a BME-re, de akkor rosszul.
A 65 csökkenés az nem kevés igen, de ezt az egyetem döntik el. Ebbe belelátásunk nincs, szóval csak annyit lehet tenni, hogy megnézed melyik mérnöki szaknál emelkedett az irányszám. Mert valószínűleg történt egy kis átcsoportosítás. Ezt az egyetemek szabályozzák. De nyugi nem azon a 65 főm fog emelkedni a pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!