Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen szakon tanuljak tovább?

Milyen szakon tanuljak tovább?

Figyelt kérdés

Hamarosan érettségizem és nem tudom milyen szakon tanuljak tovább.

Nézegettem, hogy milyen lehetőségeim vannak és ezek voltak a legszimpatikusabbak:

-kommunikáció és médiatudomány

-pszichológia

-turizmus- menedzsment

-turizmus- vendéglátás

-informatika

2009. dec. 30. 00:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kommédia = rengetegen vannak belőle...

pszicho: nem rossz, ha magán praxisban nyomod, meg úgy hallottam, hogy a kórházakban nagyon kellenének.

informatika nem rossz, mert külföldön is érsz vele valamit.

Amúgy azt azért kalkuláld be, hogy csökkentették a felvehető helyeket a bölcsész, jogász képzéseken. Vagyis a tavalyihoz képest még ennél is nagyobb lesz a ponthatár...

2009. dec. 30. 11:48
 12/17 anonim ***** válasza:
A mérnökin elvileg növelték a bme-re mégis kevesebb embert vesznek fel, a többi is csökkent vagy stagnált, egy ismerősöm most megy a károlyira magyarra..dupla annyit veszenk fel, mint tavaly, megnéztem és tényleg.:S Szóval érdemes azt a konkrét helyet megnézni, ahová te mész, mert van ahol még nőtt is!
2009. dec. 30. 13:00
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Ha az informatikaihoz ha tényleg kockának kell lenni akkor az kilőve. Most nagyon húzok a Gyógyszerészeti vagy a fogorvosi felé másodiknak pedig a pszichológia, kommédia és a vendéglátás felé.

2009. dec. 30. 19:13
 14/17 anonim ***** válasza:
gyógyszerészeti és fogorvosi? Milyen tárgyakból fogsz emeltezni? Csak mert az előző kettőhöz biológis és fizika vagy kémia kell, informatikához: matematika és fizika vagy informatika vagy szakmai tárgy, kommunikációhoz: magyar és töri meg talán nyelv, pszihóhoz ugyanez, a többi is beillik valamelyikbe ezek közül. De ennyi tárgyból a toppon vagy?
2009. dec. 31. 09:18
 15/17 A kérdező kommentje:
Elég jó vagyok bioszból, kémiából, magyarból, infóból, matekból úgyhogy bármelyikből emeltezhetek!:D Magyarból matekból biszbl tuti emeltezek infoból meg már 9.-ben megvolt a középszintűm ugyhogy abból is emeltezek,ha azt választom...
2010. jan. 12. 15:51
 16/17 anonim ***** válasza:

Ahhoz képest a kommunikáció körül forog az egész világ. A tömegmédium, a kommunikáció, minden ezen függ.

Ezekkel befolyásolnak téged, mossák ki az agyad, legyen szó az élet bármelyik területéről.

Nem kellene csak úgy leírni a kommédia szakot. Bár ide biztosan rengeteg hiteles személy irógat, akik megalapozott piackutató elemzésekkel ezt ki is tudják mutatni...

2010. febr. 10. 19:24
 17/17 A kérdező kommentje:
Most a legújabb álláspontom, hogy Kommédiára megyek és 1 év után felveszem mellé a Gazdálkozás menedzsmentet. Remélem bejön...
2010. febr. 12. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!