Minek tanuljak tovább?
nekem a nővérem csecsemő-és gyermekápolónak tanul.
és szülésznőnek vagy védőnőnek,diplomás ápolónak menne tovább.készülj fel rá,hogy rengeteget kell tanulni,12 órás munkaidő és kevés fizetés.
bár minden elismerésem,mert nagyon szép szakma.
szerintem a gyógytornász is jó,azzal még suliban is taníthatnál.
Nos:
Ápoló - marha sok munka kevés pénzért.
Gyógytornász - olyan szintű a túlképzettség, hogy az hihetetlen. Mivel mindenki azt hiszi, milyen zsír szakma, gyt-nak megy, aztán nagyot koppan, mikor olyan helyre kínálnak állást, ahol idős/betegeket kell(ene) tornásztatni.
Dietetikus - végülis nem rossz, szerintem jól keres és el is tud helyezkedni.
Védőnő - a meló okés, a pénz már kevésbé, viszont erősen hiányszakma, így tuti az állás (ha nem is a szülőhelyeden). DE a képzés finoman szólva is pocsék. :S
Szülésznő - nos, ők is sokat dolgoznak kevés pénzért, de szép szakma amúgy. Ja, sokan lenézik a védőnőket (már hallgatókorban is), amiért mi legszívesebben meglincselnénk őket :)
Közeg-járványügyi felügyelő - már néven ÁNTSZ-es. Nem tudok nyilatkozni, azt mondják a szak nehéz, a fizu nem rossz, de nem mindenki megy területre dolgozni.
Ja, mentőtiszt kimaradt. Öhm, a név magáért beszél, oda rátermett emberek menjenek (vér, sebek, problémás páciensek, iszonyú balesetek, halál...). :)
Az egyik tanár az első alkalommal meglátta a zömében plázacicából álló hallgatóságot, és onnantól kezdve hordágyat cipeltetett velük az alagsorból az ötödikre - mindezt másfél órán át, "nevelő" célzattal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!