Milyen szakon tanuljak tovább?
Hamarosan érettségizem és nem tudom milyen szakon tanuljak tovább.
Nézegettem, hogy milyen lehetőségeim vannak és ezek voltak a legszimpatikusabbak:
-kommunikáció és médiatudomány
-pszichológia
-turizmus- menedzsment
-turizmus- vendéglátás
-informatika
Informatikával mész a legtöbbre.
Komm- médiatud: Totál felesleges, munkát találni ezzel nem fogsz
Pszichológia: Ha jó vagy ezzel akár el is tudsz helyezkedni, de kell kezdőtőke hozzá
turizmus-menedzsment: Még ez is jó lehet
turizmus-vendéglátás: ugyanaz, mint a komm-médiatud.
Kommédia: Lehet valami akár...
Pszichológia: Elmegy
Turizmus-menedzsment: Szarfazék
Turizmus-vendéglátás: Lehet valami akár...
Informatika: Tutitáp!
Köszi az eddigi válaszokat.
Ahogy itt nézelőttem nagyon fikázták a kommunikáció és médiatudományt.
Informatikán melyik szakot ajánljátok?
Ha magánban folytatod akkor jól járhatsz vele. De ahhoz magánrendelőt kell nyitnod, ami nem olcsó mulatság önmagában.
Amúgy jól nyomod, informatika- kommunikáció- fogorvosi kicsit távol állnak egymástól:D
Én jártam Komm-médiára, gondoltam másodiknak jó lesz, de egy foshalom, ott hagytam a francba 1 év után. Tulképp olyan emberek jártak oda, akiket semmi értelmes helyre nem vettek fel. Ez egy ilyen töltelék szak, nesze semmi fogd meg jól. Akik vitték valamire azok közül akikkel egy évfolyamon voltam, azok már akkor is benne voltak így vagy úgy a médiában, mikor odakerültek. Értsd, barátokköztös kis szerepelgetések, reklámfilmekben így-úgy... De egy ilyen diplomával bekopogtatsz bárhova a médiában, vagy a reklámszakmában, akkor kiröhögnek!
Az info az tutiság, ha amúgy is vágod, úgy értem nem csak bohóckodsz átlagfelhasználóként, hanem a programozás is leköt.
Pszichológia. Nekem végülis ez lett a másoddiplomám, akkor jó, ha szerelem. Nekem mindig az volt, de iszonyat pontok kellettek, és csak 3.-ra sikerült. Sok elvont, és tényleg stréber arc jár oda. Ha szerelem, és egyébként is rengeteg pszichológiai témájú könyvet olvasol, akkor jó. Egyébként nem... Rengeteget kell tanulni. Közgázra diplomám az első, tehát ennek fényében is azt mondom, hogy rengeteget. És ha nem szereted, akkor belepusztulsz.
A turizmus szakok olyanok mint a komm-média... töltelék, de kicsit azért jobb...
Az informatikához nagyon kockának kell lenni!
Mind mérnök-informatikus, mint programtervező informatikus szakon. Sokan jönnek úgy oda, hogy "jaj de jó, majd tanulhatok informatikát, és lesz egy pici matek és aztán el leszek" Francokat! 90%uk álomvilágban él, a programtervező informatikus régi neve: programtervező matematikus, első évben nem is látsz gépet, másodikban se olyan sokat, a programozás papíron megy, mérnök-infón valamivel kevesebb a matek (de azért nem olyan hú de sokkal), viszont helyette nem infós tárgyak vannak, hanem fizika. Szóval jól gondold meg, mert egyes vizsgákon csak az évfolyam 80-90%-a bukik, ezek elég kemény szakok, ezt olyan nem fogja elvégezni, aki csak azért jön, mert ezzel jár a legjobban, ugyanez igaz még a villamosmérnöki szakra is, a többiről nem tudok nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!