Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy ment az emelt angol?

Hogy ment az emelt angol?

Figyelt kérdés
A hallot szoveg borzaszto volt...

2014. máj. 8. 13:14
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
jolvan koszonjuk az epitojellegu kommentet meg lettem volna nelkule .ha legkozelebb valamirol velemenyt mondasz kerlek alaposabban jarj utana ne teljesen random hangoztasd a velemenyed ekkora onbizalommal
2014. máj. 11. 11:49
 22/35 bumbi02 ***** válasza:
0%
Alaposabban járjak utána?: ) Kérlek, kettőnk közül te vagy az, aki a "borzasztó"-n kívül mást nem tudott hozzászólni. Ha nehéz volt, vagy borzasztó, akkor az mindenkinek az volt, így az esélyek egyenlőek, így senki se került hátrányba. Tudom, panaszkodni könnyebb, mint érvelni. Sok sikert a szóbelihez, csak azután aztán ne nyaffogjatok ennyit!:)
2014. máj. 11. 15:11
 23/35 A kérdező kommentje:
:) igen mert emelt angoloztam :) es amiket magamnak csinaltam hibatlan lett:) es nem eltem kinn kulfoldon idegen nyelvkornyezetben ami teljesen mas mint az itthon szerett tudas:) de te miert is porogsz ezen:)? ja hogy baromi okos vagy?:) az mas:).de megkerlek hogy ne valaszolj erre es a temahoz se szolj tobbet hozza ha erdemben SEMMIT nem tudsz hozza szolni :)
2014. máj. 11. 16:09
 24/35 bumbi02 ***** válasza:
Hogy lehet érdemben válaszolni egy kérdésre, aminek csak az a lényege, hogy kérdező visszaigazolást kapjon arról, hogy nehéz volt, és borzasztó?: ) És te azt kérdezted hogy hogy ment az emelt angol, én válaszoltam rá, hogy meghallgattam a neten, és nekem jól ment. A kérdésed nem arra vonatkozott, hogy csak idei érettségizőek véleményére vagy kíváncsi, hanem arra, hogy hogy ment az emelt angol és a negatív válasz is válasz!: )
2014. máj. 11. 17:49
 25/35 A kérdező kommentje:
en olyanokat kerdeztem akik erettsegiztek es nem olyanokat akik a netrol visszahallgattak.magyarul a te itelkezesedre en nem voltam kivancsi.de ugy tunik nincs jobb dolgod mint a magyar erettsegi viszonyokat eltetni a sok buta es lusta diakkal szemben
2014. máj. 11. 18:13
 26/35 bumbi02 ***** válasza:
0%

"Hogy ment az emelt angol?"

Ebben a kérdésben nem látom hol van az, hogy csak érettségizőkre vagy kíváncsi, és olyanok véleményére, akik szintén kipróbálták magukat, olyanokéra nem. Szövegértés hogy ment?: ))

2014. máj. 11. 20:03
 27/35 anonim ***** válasza:

Igazatok van, ha sokunknak nem ment valószínűleg mindenkinek ugyanolyan gyatra lett, DE! Engem nem az érdekel, hogy 5ös legyen, hanem, hogy minél magasabb százalék. Igen, kicentiztem a felvételimet, és? Reális esélyekkel indulva mentem csupán 70%-ért, ami az előző hanganyagok alapján sima bejutást jelentett volna nekem.

Azért meg nem kell szidni minket, mert próbálkozunk. Én tudom, hogy úgyse lesz belőle semmi, de egy próbát megér.

2014. máj. 13. 13:15
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Kedves nagyon okoskodó válaszoló!

Az tény, hogy az iskola és az érettségi célja az életre való felkészítés lenne, de nem ilyen alkalmakkor kell megtanulnunk az igazságtalanságot és a csalódást!

Úgy válaszolsz, hogy még csak nem is emelteztél, egy egyszerű középszintűn voltál, amit mindenki meg tud csinálni, akinek van egy kis tudása és nyelvérzéke.

Mindenki tudja, hogy a felvételi pontokat miszerint jelölik ki, csak arra is gondolj, hogy sokan előrehozott érettségit csináltak (mondjuk tavaly), így azok jóval nagyobb eséllyel indulnak. Ezek után pedig jövőre valószínűleg egy egyszerű vizsga fog következni, tehát az idei feladatsor elrontotta azoknak a pontszámait is, akiknek ez volt az előrehozott...

Gőzöd sincs itt a dolgokról, de te máris ítélkezel. Az emelt szint nem azt takarja, hogy mindent tud a vizsgázó, annyit jelent, hogy B2-es szinten van angolból. Ez nem azt jelenti, hogy olyan szövegekkel kell megbirkóznia, ami C1-es nyelvvizsgán is nehéznek számít! Ez az OH hibája, dehát ezt SOHA nem fogják elismerni.

És igenis ki lehet, és ki kell állni az érdekünkért, a véleményünkért, amikor csak lehet. Aki ezt nem így gondolja, az meg csinálja, ahogy akarja, de ő fogja hosszú távon megszívni, ha azzal takarózik, hogy a világ igazságtalan és mindegy mit csinál, úgyse veszik figyelembe az akaratát.

2014. máj. 15. 20:11
 29/35 bumbi02 ***** válasza:
0%

2011-ben meg a német középszinten voltak felháborodva sokan. 2011-ben érettségiztem németből, középszinten. Érdekes, hogy akkor én nem találtam kirívóan nehéznek, ennek ellenére mégis ugyanúgy voltak panaszok, facebook csoportok az újraírásért stb, és nem 200 fős panaszok, hanem 1000 fő felett, ugyanúgy mint most.

Mindig voltak nehezebb, meg könnyebb érettségik is. Csak anno megbeszéltük az osztályban, hogy na igen, ez kissé nehéz volt, de csak lesz majd valahogy, most meg elkezd 3 ember ajvékolni az interneten, látják a többiek is, hogy másnak is nehéz volt, és kitalálják hogy ehhez minimum az angol királyi család tagjának kell lenni, hogy meg lehessen érteni. Persze azon már senki se gondolkozik, hogy 9000-10 000 angol emeltezőből, csak 2000-en kiabálnak, és a többség nem. És ez az arány pontosan megfelel annak, ami egy nehéz dolgozat után is szokott lenni egy osztályban. Mindig van egy mag, aki elkezd az újraírásért petíciókat előhozni. Ahelyett, hogy a következő dolgozatra annyival jobban készülne, hogy az előzőn vesztett pontokat, ott behozhassa.

De én aztán nem szólok bele, petíciózzatok, csináljatok facebook csoportokat, az biztos segíteni fog.

Ui: Ha mindenki tudja mi alapján vannak a ponthatárok, akkor miért van ekkora felháborodás? Mindenki egyenlő eséllyel indul, hisz mindenkinek nehéz volt. Aki meg már tavaly le tette az emeltet 11.-esként, az meg érdemel ennyi "előnyt". (a pakliban benne volt az is, hogy a tavalyi lesz a nehezebb)

2014. máj. 16. 13:59
 30/35 A kérdező kommentje:
te komolyan napi szinten csekkolgatod ezt a kerdest? v vmi csinovnyik csicska vagy? senki nem kivancsi a primitiv okoskodo egysiku velemenyedre.mar azt se birtad megerteni hogy a kerdesem alapjaraton azokhoz szolt akik emelteztek.az ilyenek miatt tart itt ez az orszag mint te ...
2014. máj. 16. 22:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!