Hogy ment az emelt angol?
Borzasztó volt tényleg. Hogy lehet panaszt tenni? Nekem is a felvételim múlhat rajta, már nagyon sokat sírtam miatta mióta hazaértem.
De ha esetleg elfogadnák a panaszunkat az mit takarna? Az egész újra menne vagy csak a hallott szövegértés?
Ugyanmár, minden érettségin vannak nehéz pontok, akinek ennyin múlik a felvételije, az amúgyis eléggé centizi a dolgot, nem?: )
És azért ez, hogy egyből petició, és az egész média ettől hangos, hogy panaszlevelek százai érkeznek.. Nehéz volt, középszinten beszélek angolul a netest bőven megértettem, ha még hozzágondolom hogy teremben hogyan szólhatott, akkor azt én pont emelt szintnek érzem. És sokan írják a neten, akik ott voltak, hogy nekik ment, és meg tudták írni. Csak ez az egész dolog öngerjesztő. Ha már egy valaki felveti hogy írjunk panaszt, akkor mindenki elkezd panaszt írni. Ha van tartás az Oktatási Hivatalban, akkor nem ismételteti meg. Emelt szint.
Ennyien felháborodva? Több mint 9000 diák tett angol emeltet, és a Facebookon van 2600 tagja a tiltakozó csoportnak, a peticiót meg 2200-an írták alá. És nem csak azok írhatták alá, akik érettségiztek. Akárki. Tehát azért vegyük észre hogy mindig azok a hangosak, akik tiltakoznak, nem azok, akik egyetértenek valamivel. Ezért tűnik nagy botránynak.
Btw.
Arra nem is gondoltatok, hogy teljesen mindegy hogy mennyire volt nehéz, mert ha nehéz, akkor az mindenkinek nehéz? Tehát abszolút nem ront a felvételi esélyeiteken. Az egyetemek nem úgy húzzák a ponthatárt, hogy akkor idén legyen 430 pont a ponthatár, hanem eldöntik, hogy felvesznek 150 diákot, és a 150. diák pontszáma lesz a ponthatár. Kb ezért van az, hogy mióta a turizmus vendéglátás fizetős, annyira hanyatlott az érdeklődés , hogy már 290 ponttal is belehetett kerülni, a 2011-es 409 pont után.
Tehát, ha neked nehéz volt és 10-ből 3 pontot lehetett szerinted csak érteni, a padtársad se hallott többet. No meg manapság olyan bagatell dolgok miatt tudnak önérzeteskedni a diákok, hogy nagyon pofára fognak esni, ha azt hiszik, hogy az életben ilyen erkölcsi dolgokkal, akárki foglalkozni fog, ha elég aláírást gyűjtenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!