Mért nem vezetik be a tankönyvek helyett az e-book-ot az iskolákban?
Vagy ez egy jó üzlet és nincs politikai érdekeltség ennek a megváltoztatására?
A szülők így rá vannak kényszerítve a könyvek megvételére?
De ahogy elnézem az elektronikusan kínált könyvek sem olcsóbbak,pedig nincs nyomtatási költség és mégis?Vajon miért?
Egyrészt nem mindenkinek van számítógépe.
Másrészt könyvből könnyebb tanulni, és visszakeresni, amire szükség van.
Azonfelül a gyerekek már így is nagyon sok időt töltenek a gép mellett, és nem mozognak semmit.
persze, sőt, ne is tanuljanak meg kézzel írni, teljesen felesleges! az analóg világ elavult, vessünk véget neki.
viccet félretéve, ez elég nagy butaság lenne. a könyv az könyv. én nem bírok gépről, tabletről tanulni, nem tudok lapozni, jelölni, postiteket beleragasztani, és a többi. mellesleg RENGETEG használt tankönyv kering az éterben töredék árért, nem szükségszerű kifizetni 20-30 ezer forintot évente. azoknál a családoknál meg, ahol nem csak egy gyerek van, ott lehet használni nyugodtan többször a könyveket.
ma még az új cipő is gondot jelent, képzelj el egy borzasztó szegény családot tablettel a gyerek kezében. eléggé irreális, nem?
azt támogatnám, hogy az ISKOLÁBAN, mondjuk minden osztályban lenne 20-30 ebook olvasó, hogy azt az óránkénti 2 ábrát, ami miatt suliban is ki kell nyitni a tankönyvet megnézhessék, átbeszélhessék, és így csak füzetet kell hurcolni (mindenki ismeri az érzést a telepakolt hátizsákkal, mikor marhára nem volt rá szükség, de ha nem lett volna ott, kijárt volna a fekete pont).
bár ezt meg igazából egy projektor nagyon egyszerűen helyettesíti. nem is értem, miért nem használnak több projektort, mint egyetemen.
Látom nem néztetek utána hogy mennyibe kerül egy ilyen e-book!
Másik dolog,nekem 30-40ezerbe kerül gyerekenként a tankönyv évente,nekem megoldás lenne egy ilyen készülék.
A tankönyvet sajnos nem kapom ingyen.
Tudtommal mindez megtehető elektronikusan is.De nem akarok senkit leszoktatni a hagyományos könyvről és csak megoldást szeretnék találni az anyagi részéről a dolognak.
Meg nem utolsó sorban egy ilyet cipelni vagy egy nagy táskát tele könyvel!-nem egy a kettő!
Kérdező!
Mi sem kaptunk ingyen könyveket, a legtöbb könyvet kikölcsönöztük könyvtárból, diákoknak kb 500 ft volt az éves tagság, csak a munkafüzeteket vettük meg. Az meg nem létezik, hogy nincs könyvtár a körzetben/megyében.
ja, és nem ment a tanulás rovására, érettségikor újra kivettem+volt sok jegyzetem, torrent oldalakon fentvannak a töri, fizika, matekkönyvet, sőt még az érettségi feladatgyűjtemények is, 4,7-es átlaggal érettségiztem (emelt is volt benne), most meg az eltén tanulok ttk-n, szintén összekukázott antikvár/könyvtári könyvből, fénymásolt jegyzetből, órai jegyzetből, és itt sem panaszkodom.
ha nekem még egyetemistaként sem kell ebook olvasó, ne vicceljünk már, hogy egy általános iskolásnak/gimisnek szüksége van rá.
minden megoldható, csak akarat kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!