Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg súlyos házirendszegést...

Tényleg súlyos házirendszegést követek el, ha egy már kijavított dolgozatot lefotózok és felöltöm Facebook-ra? Miért?

Figyelt kérdés

2014. márc. 2. 12:26
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Már ha itt tartunk... Találtam egy ilyen pontot:

Étkezési támogatás:

50%-os normatív támogatás illeti meg azt a tanulót lakóhelyétől függetlenül–, aki:

-rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül,

-három vagy többgyermekes családban él,

-tartósan beteg vagy sajátos nevelési igényű

Akkor én igényelhetnék ilyet, mert SNI-s vagyok (sajátos nevelési igényű)?

2014. márc. 2. 13:41
 12/25 anonim ***** válasza:
83%
A IV.2.§-ba bele lehet magyarázni, de szerintem ez belemagyarázás, nem erre vonatkozik igazából.
2014. márc. 2. 13:42
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

13:34: ez nem vonatkozik a dolgozat otthoni lefényképezésére!

Viszont ha a kérdező egyszer legalább elolvassa a házirendet, akkor már nem volt hiába az egész.

Ha pedig nem az aktuális házirend van kitéve, az iskola sért jogszabályt.

2014. márc. 2. 13:44
 14/25 A kérdező kommentje:
Amúgy akkor lenne érvényes szerintem, ha a lefényképezett dolgozat mellé szerkesztek a tanárról egy fényképet, de mindegy... Már letöröltem :-/
2014. márc. 2. 13:45
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Ki közölte veled a tényt? Igazgató (helyettes), osztályfőnök, szaktanár? Megmutatta a házirendben az erre vonatkozó részt? Ha te se tudod, hogy miről van szó, szerint kérd, hogy mutassák meg, hol szegtél szabályt, utána lehet "vitatkozni", hogy ez tényleg bele tartozik az adott paragrafusba, vagy sem.

Esetleg a diákönkormányzathoz fordulni? Valaki csak képviseli a diákok érdekeit is az iskolákban.

2014. márc. 2. 13:47
 16/25 anonim ***** válasza:
49%
Ha papírod van róla, hogy SNI-s vagy, akkor erre hivatkozva kérhetsz, illetve illetve inkább a szüleid keressék meg az igazgatóhelyettest. A fényképre visszatérve: valószínűleg nem adták haza a dolgozatot, hanem az órán fényképezte le. Ha kiadják, akkor nyilván elterjedhetnek a feladatok.
2014. márc. 2. 13:55
 17/25 A kérdező kommentje:

Az ig.helyettes írta kommentben, hogy 'és az , hogy ha ezt itt megosztod, súlyos házirendszegést követsz el!' Amúgy nem vette volna észre, ha nem jelölöm meg a képen az egyik osztálytársamat, mert pont ezek miatt úgy állítottam be a fiókomat, hogy a tanárok semmit ne lássanak nálam, csak a profilképemet kicsiben, meg értelemszerűen a borítóképemet, mert az nyilvános és nem lehet átállítani.

Korábban már írtam, hogy levettem a képet. Ja és az ig.helyettes letörölt az ismerősei közül :D

2014. márc. 2. 14:00
 18/25 A kérdező kommentje:

Lenne még egy kérdésem. Az alábbi pontra tehetek akár panaszt az igazgatónak, mert az egyik évfolyamtársam megfenyegetett, hogy elvágja késsel a torkom? Aki nem mellesleg ittas is volt...

IV.6.§ A tanulók munkarenddel összefüggő és egyéb általános jogai

1.A tanuló joga, hogy személyiségét, emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartsák, vele szemben fizikai és lelki erőszakot, testi fenyítést ne alkalmazzanak, kínzásnak kegyetlen, embertelen megalázó büntetésnek vagy bánásmódnak ne vessék alá. Ha a tanuló úgy érzi, hogy erkölcsi mivoltában megsértették, segítségért fordulhat

osztályfőnökéhez, a diákönkormányzathoz, az iskola igazgatójához, illetve írásban panaszt tehet az iskola igazgatójánál, a sérelem elégtelen orvoslása esetén az oktatási jogok biztosánál és a törvényben meghatározottak szerint kérheti az őt ért sérelem orvoslását.

2014. márc. 2. 14:07
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kérdezz rá először is az osztályfőnöködnél. Az hogy a fb-on ki mit kommentelget, az nem túl hivatalos.
2014. márc. 2. 14:08
 20/25 A kérdező kommentje:
Mindegy, nem kerítek olyan nagy feneket ennek az egésznek, mert az ig.helyettes már nem tanít, meg úgy gondolom nem csinálhat velem 'semmit' (mert ennél jóval nagyobb dolgok felett is szemet hunynak a tanárok és a vezetőség is). Meg ezt a pár hónapot kibírom :)
2014. márc. 2. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!