Ha 1,73-ra álltam és a legutoljára írt dolgozatom szinte 100%, hogy jól sikerült, megbukhatok?
Kedden írtam meg az adott tantárgyból az utolsó, 'mindent eldöntő' dolgozatot. 7 esszét és még a 'plusz' dolgokat megtanultam. Szerencsére sikerült kicserélnem adott pillanatban az otthon kidolgozott tételre a lapomat (tudom, nem helyes). Így szinte 100%, hogy jó jegyet fogok kapni erre a dolgozatra.
Akkor mennyi az esélye, hogy megbuktat? Csütörtökön lesz az osztályozókonferencia, és legközelebb pénteken lesz ilyen órám. Megkértem, hogy Facebook-ra, a csoportunkba írja ki a dolgozatok jegyeit, de nem fogja. Azt mondta, hogy ennyi 'stressz' kell, csak pénteken mondja meg, hogy sikerült.
Nem akarlak elkeseríteni, de a tanár akkor buktat, amikor ő jónak látja.
Most, hogy ilyen jól sikerülhetett a dolgozatod, még dühönghet is, hogy eddig miért nem tanultál, most bezzeg, mikor rengeteg múlik rajta, akkor igen.
Szóval, biztosat nem lehet mondani előre, ez a tanár jóindulatától függ leginkább.
Ha látja a javuló tendenciát, akkor valószínűleg átenged.
De ugye azt te is tudod, hogy gerinctelenség beemeléssel küzdeni az év végi átmenésért? És azt sem értem, hogy ha megtanultad a dolgokat, akkor miért kellett csalnod.
Ilyen esetben bennem felmerülne a gyanú, hogy hogyan írtál te pont most ötöst? Illetve, mivel otthon dolgoztad ki, biztos, hogy jobb, mint eddig bármikor, ha erre nem figyeltél. Így "túl jó lenne, hogy igaz (puskázás, csere nélküli) lehetne."
Én ilyen esetben vagy feleltetnék ugyanebből, belekérdezve, stb. vagy az egész évet venném...és akkor NEM vagyok köteles egy dolgozat alapján dönteni. Én nem hiszek az ún. "mindent eldöntő" dolgozatokban/felelésekben. Év végén tanévet kell osztályozni, a szürke hétköznapi munkáját, nem az átmeneti álmegvillanásokat.
Ez magyarból volt?
Első félévben hányas voltál?
(Mert az is számít)
Esszét még esetleg történelemből kérhetnek-
Holnap megtudod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!