Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért volt ilyen Hitler?

Miért volt ilyen Hitler?

Figyelt kérdés
ilyen kegyetlen, stb.. miért akart ennyi mindenkit megölni? hogy halt meg? igaz, hogy a listáján a 3. vagy 4. helyen voltunk magyarok ? és ha nem hal meg akkor, amikor.. mi kovetkeztunk volna ?

2014. jan. 22. 22:56
 1/9 A kérdező kommentje:
és a táborokban mit csináltak az emberekkel?
2014. jan. 22. 23:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Olvasd el a Mein Kampf-ot, abban (elvileg) minden benne van.
2014. jan. 22. 23:27
 3/9 Lávalámpa. válasza:
40%

Ha nagyon nagyon tömören akar valaki válaszolni, akkor a válasz arra, hogy miért akart és ölt meg ennyi embert: hatalmas kisebbségi komplexusa volt. A zsidó gyűlölet, pedig ráfogható arra, is, hogy az első világháború után, mivel a háborút a németek elveszítették, irdatlan válság keletkezett az országban. Az emberek éheztek, nélkülöztek, nem volt fedél sokaknak a feje fölött. Mivel emberek voltunk, és egy nagyon rossz tulajdonságunk, hogy ha valamilyen gondunk van, akkor gyorsan keresünk egy tőlünk, különböző embert, és csoportot és őket okoljuk minden gondunkért. Ez Hitlernél a zsidó nép volt. Ehhez még jött, az árja elmélet, illetve, hogy a németek mennyivel másabbak, mint a többi népcsoport.

1945 április 30-án, amikor már teljesen reménytelen volt a helyzet, és kiderült, hogy Himmler, és Göring, a szövetséges csapatokkal tárgyal, öngyilkos lett, fejbe lőtte magát.

Hitler nem tekintett minket olyan nagyon különbnek a többiektől. Neki kellett egy bábállam, amelyik ha csettintett ugrott(Lásd Doni katasztrófa, hadüzenetek, zsidók deportálása). Ha esetlegesen a központi hatalmak nyerték volna a háborút, vagy legalább is Anglia-Moszkva közötti területet Hitler uralta volna, akkor igen mi is a levesben végeztük volna. Nem ismert kegyelmet, és értelme sem lett volna egy önálló Magyarországot, vagy akármilyen országot, Európa szívében fent tartani. Legjobb esetben egyfajta "gyarmat" szerep jutott volna nekünk.

2014. jan. 22. 23:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad Hitler bűneit kisebbíteni, de nem is lehet annyira egyoldalúan szemlélni és megítélni a II. VH-t mint ahogyan a világháború utáni győztes propaganda teszi.

Hitler kegyetlen volt de a szövetségesek sem voltak piskóták. A szövetségesek sem bántak kesztyűs kézzel a foglyaikkal akik között bőven voltak civilek is és az USAban már jóval a békeidőkben is tartottak fogva kegyetlen körülmények között II. VHs foglyokat.

Arról nem is beszélve hogy Hitler KisMiskaJóska nem volt Sztálinhoz képest aki egy nagyságrenddel több embert irtott ki mint Hitler, hihetetlen kegyetlenséggel. Az egész II.VHt mégis teljes egészében Hitler nyakába varrták.

Egyébként Hitler sokkal jobb vezető volt annál hogy kiirtsa a magyarokat, mint hogy ő uralkodni akart és ha kiirt mindenkit akkor kin uralkodik ? ugyebár

2014. jan. 23. 10:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező ez pont az a kérdés, amire ezen az oldalon nem lehet értelmesen válaszolni. Azt tudom neked ajánlani, hogy olvass sokat, és nézz híradót! Vannak népcsoportok, akik szeretik magukat áldozatként beállítani, hogy manipulálni tudjanak, de a valóságban éppen akkora agresszorok, elnyomók és éppen olyan rasszisták, mint azok, akiket ők farkasnak kiáltanak ki, míg ők báránybőrben tetszelegnek. Ez a jelenlegi eseményeknél remekül látszik, ezért kell híradót nézni, és nem kell mindent készpénznek venni, amit mások mondanak.
2014. jan. 23. 14:00
 6/9 anonim ***** válasza:
#4 arról nem is beszélve hogy a német haláltáborokat szovjet mintára hozták létre, minthogy a halálipar a 1940-ben a Szovjetunióban már régen működött!!!
2014. jan. 23. 21:50
 7/9 anonim válasza:
Én sok doksifilmet megnéztem Hitlerről és olvastam is, de nem találtam soha olyan utalást az ő terveiben, hogy ki akarta volna irtani a magyarokat. Zsidók, kommunisták, cigányok, szlávok - nagyjából ebben a sorrendben akart irtani a teljesség igénye nélkül. Voltak testvérnépek, a germán népcsaládból őket a németekkel együtt akarta felemelni, és volt egy köztes kategória, a szolganépek, akiket az árja fajok szolgáinak szánt a jövőben - ebben voltak többek között a magyarok is. JA és hozzá kell tenni, hogy minden jel szerint Hitler nem kiirtani akarta a zsidókat és a többieket eleinte, hanem eltávolítani, kiköltöztetés útján, és amikor erre már nem volt kapacitás, kidolgozták a végső megoldást. Hitler nem volt tehát akkora őrült és gonosz, mint azt általában tartják róla, az volt persze, nagyon is, de nem AKKORA. A felvételek tanulsága szerint úgy tűnik szerette az állatokat és a gyerekeket is (a fajilag tisztákat persze). Ezzel most nem szépíteni akartam a nevét, mert én megvetem őt, mint minden normális ember szerintem, de tény, hogy a képe valamivel rosszabbnak van beállítva a valóságosnál.
2014. márc. 23. 06:21
 8/9 anonim válasza:
A táborok kérdése eléggé zavaros. Azt senki nem tagadja, hogy voltak halálesetek, de a revizionisták szerint ez a szövetségesek bombázásainak és a betegségeknek volt a következménye. Nem tudni biztosan, mennyire voltak kegyetlenek a náci őrök, de az alapvető ideológiájukat, és azt a tényt, hogy az őrszemélyzet az SS-ből állt, amelynek tagjai ideológiailag jól meg voltak nevelve, szerintem bőven történtek csúnya dolgok.
2014. márc. 23. 06:27
 9/9 anonim válasza:
Van róla egy film....szerintem simán Hitler a címe. Abban úgy muatták be, hogy szörnyű gyerekkora volt, és mindenhonnét azt hallotta, hogy mindez a zsidók hibája. Később ezért üldözte őket. Bár sokak szerint ő is zsidó volt
2016. nov. 29. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!