Mit gondoltok arról, ha felszerelés hiányért egyest adnak a tanárok?
Én pl. németből december közepéig dicséretes ötösre álltam, 0 tanulással, szimplán azért, mert jó a nyelvérzékem. Egyik reggel otthon hagytam a szótáramat, és a tanár kék egyest (1.0-szeres szorzóval számít) adott. Most éppen megvan az átlagom a szkséges 4.75.
Szerintem nem kellene a tanároknak felszerelés hiányra egyest adniuk, mert nem a tudásom ér annyit, hanem elfelejtettem/esetleg trehány voltam. A jegy pedig a tudást kell hogy tükrözze. Akkor már beszéljen az ofővel, hogy hó végén a szorgalom jegyen legyen eggyel rosszabb...nem?
"nem a tudásom ér annyit, hanem elfelejtettem/esetleg trehány voltam. A jegy pedig a tudást kell hogy tükrözze. Akkor már beszéljen az ofővel, hogy hó végén a szorgalom jegyen legyen eggyel rosszabb"
egyetértek,kérdező.
"Amúgy a szüleim csak röhögtek egy jót, és elismerték, hogy ez a tanár hibája volt szerintük, pedig általában a tanerő pártján állnak."
Mármint a szüleid szerint a tanár hibája, hogy te otthon hagytad a felszerelésedet? Érdekes következtetés.
Egyébként pedig minden tanárnak lehet elvárása a diákok felé, neki az, hogy legyen meg a megfelelő felszerelés és házi feladat, ha nincs,akkor megy az egyes. Be lehet ezt tartani? Be. Persze értem én, hogy szemét a tanár, mert elvárásokat támaszt felétek.
Nem azon röhögtek, hanem azon, hogy felnőtt létére ennyire nem fogja fel egy tanár, hogy a jegyet a TUDÁSRA adják errefelé. Szóval nem lettem lecs*szve szerencsére. :)
Nagyon bírom, hogy belőled is süt az objektív hozzáállás a témához.
Csak érdekes, hogy nem vállalják fel azok a személyek :) Én bevállalom, hogy mindenkire kék kezet nyomtam, akik nem velem értettek egyet. A piros nem az én stílusom.
Nem vagyok objektív, mert iszonyatosan felmérgelt vele a tanár. És úgy gondolom, hogy mivel én vagyok a sértett, lehetetlen objektívnek maradnom.
De ugyanakkor nem tudod elfogadni, hogy vannak, akik nem értenek veled egyet és a sértettséged alapján döntöd el, hogy kinek milyenre értékeled a válaszát. Ergo, aki veled ért egyet, neki van igaza, a többiek pedig hülyék és pláne nem hasznos a válaszuk.
Lehetsz megsértődve, de ez még nem jelenti azt, hogy aki nem úgy vélekedik mint te, annak nincs igaza. Szimplán csak másképp látják a helyzetet. De persze nyilván fel kell nőni valamennyire ahhoz, hogy az ember belássa, lehet más szemszögből is nézni a dolgokat és nem csak az ő egyetemes igazsága létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!