Mit gondoltok arról, ha felszerelés hiányért egyest adnak a tanárok?
Én pl. németből december közepéig dicséretes ötösre álltam, 0 tanulással, szimplán azért, mert jó a nyelvérzékem. Egyik reggel otthon hagytam a szótáramat, és a tanár kék egyest (1.0-szeres szorzóval számít) adott. Most éppen megvan az átlagom a szkséges 4.75.
Szerintem nem kellene a tanároknak felszerelés hiányra egyest adniuk, mert nem a tudásom ér annyit, hanem elfelejtettem/esetleg trehány voltam. A jegy pedig a tudást kell hogy tükrözze. Akkor már beszéljen az ofővel, hogy hó végén a szorgalom jegyen legyen eggyel rosszabb...nem?
A tanárok a tudást, valamint az órai munkát értékelik a tantárgyakra adott jegyekkel. Ha otthonhagysz valamit, nem tudsz dolgozni, másokat hátráltatsz, lemaradsz stb. Ezt úgy a legegyszerűbb megelőzni, ha ezért egyest osztogatnak, mert így van tétje.
Én tavaly érettségiztem, szerintem ez egy teljesen korrekt rendszer.
Amúgy meg ne verd a melled arra, hogy 0 tanulással álltál dicséretes ötösre, így aztán igazán megérdemled, hogy a trehányságért lehúzzák a jegyedet.
#1 válaszoló, nem verem a mellem, csak büszke vagyok rá, hogy van olyan nyelvérzékem aminek köszönhetően 0 tanulással is hibátlan dogákat írok :)
#2, végre valaki egyetért :)
Amúgy a szüleim csak röhögtek egy jót, és elismerték, hogy ez a tanár hibája volt szerintük, pedig általában a tanerő pártján állnak.
Neem hátráltattam senkit, aznap nem is használtunk szótárt.
Megragad, mert jó a memóriám. Elmagyarázza a tanár órán, és belevésődik az agyamba. Ennyi. Csak mert te LEHET hogy órákat magoltál németre, nem kell kötekedni azzal, aki tehetséges a nyelvtanulásban.
Megjegyzem, angolra sosem tanultam, csak a házit csináltam meg, szavakat nem magoltam, szintén megragadt minden az agyamban, sosem kaptam ötösnél rosszabb jegyet, és 14 évesen nemzetközi komplex középfokúm lett, 83%-os.
Második vagyok.
Megértelek, mert 45 évvel ezelött én is könnyen tanultam nyelveket. Vannak ilyenek mint mi, akik könnyen tanulnak nyelvet. Van akinek a matek megy mint a vízfolyás. Van aki a kémiát vágja...vagy egy autó minden csavarját ismeri, anélkül, hogy szétszed egy autót.
Persze ahhoz a tanárnak is jónak kell lennie, hogy érthetöen átadja a tudást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!