Kötelező az 1. osztályosoknak 4 óráig iskolában maradni?
Figyelt kérdés
Az én fiam szeptembertől lesz elsős,de én a munkám miatt nem szeretném,ha 4-ig maradna,mert akkor nem tudnék vele foglalkozni,sőt nem is látnám.
Ugyanis éjszaka dolgozom én is és a férjem is.
2013. dec. 26. 15:48
21/26 anonim válasza:
Lehet, hogy naiv kis végzős vagyok, de 12 évvel ezelőtt, mikor elsős voltam, akkor is 4-ig kellett benn maradni, 3.-4.-ben kezdtek olyanok lenni, hogy valaki nem kért napközit, és a gyerek hazament 6.óra után, de ez is ritkaság, mert a szülőknek is jobb volt negyed ötre menni a gyerekért, plusz a tanító segített a háziban, mindenki megcsinálta, fél 4től kezdve már csak ellenőriztünk, vagy ha korábban végeztünk lementünk az udvarra játszani.
22/26 anonim válasza:
(válaszra írtam, az éjszakai munka más, gondolom)
23/26 anonim válasza:
Keress egy iskolát, ahol lazábbak.
24/26 anonim válasza:
21: napköziotthonosban lehet, de ez nem volt általános. Ez egy új dolog, hogy már kötelező (lenne) 4-ig bent maradni a suliban.
25/26 anonim válasza:
Még egyszer leírom, mert megy itt a megtévesztés és a rémhírterjesztés. A gyerekem elsős és nem marad benn a suliban 4-ig. Írtunk kérvényt és elhozhatjuk, nem kell toporogni a kapu előtt, bemegyek érte és jön velem haza. Iskolája válogatja, hogy mennyire szigorúan veszik a szabályt. Illetve nekünk úgy magyarázták, hogy a változás annyi, hogy eddig kérvényezni kellett, hogy igényeljük a napközit, most az van, hogy az ellenkezőjét kell kérvényezni.
Kérdező nincs lehetőséged másik suliba vinni? Nézz utána, nem mindegyik suli ilyen!
26/26 anonim válasza:
Az a baj, hogy mindenki félreértelmezte ezt közoktatási törvényt, a szülők és az iskolák is. Mert nem kötelező a gyerekeknek 4-ig - ha az napközi foglalkozás - az iskolában maradni, csak az iskoláknak kötelező 4-ig nyitva lenni. Mert ahol eddig nem volt napközi a szülők nehezen tudták megoldani a gyerekük elhelyezéség amìg munkában vannak, nekik segìt ez a törvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!