Szerintetek is igazságtalanul állítja össze az iskolában a fizika tanárom a témazárókat?
Nem vagyok túl jó fizikából, egyáltalán nem megy, és ezt így nem érzem igazságosnak.
Elméletet alig rak a témazárókba, szóval szinte hiába tanulok meg mindent rá. Számítással meg egy pár hülye, gondolkodtató fizikai kérdéssel van tele, amit az ember vagy tud vagy nem. De a számítások között se nagyon vannak alapfeladatok, amit esetleg egy 2es is meg tudna csinálni, mint én, inkább bonyolult, nehéz feladatokat rak bele.
Hiába tanulok akármennyit, a számításokat akkor se fogom tudni megcsinálni. De szerintem aki már az elméletet tudja, az nem lehetne 1es, mert köze van a fizikához, tud valamit, mégha a számításokat megoldani nem is.
Szerintetek nem igazságtalan amit csinál?
Most ha azt mondom, hogy igen, akkor jobban fogod magad érezni?
Igazából a tanárral kéne beszélni, hogy ne ennyire nehéz feladatsrokat állítson ösze, legyen több elmélet, mert nem mindenki fizikusnak készül. Bár ha a kettesed megvan belőle és nem akarsz vele később foglalkozni (gondolom én), akkor igazából fölösleges ezen aggódnod, mert sehová nem számít a jegy. Én is világéletemben küzdöttem fizikából, mellé még a gimis tanárom is sz*r volt. Semmibe nem számít bele, kár stresszelned magad ilyenen.
reptoidnak igaza van, értő tudás és bemagolt tudás között van különbség. Koncentrálj az előbbire.
Én életemben egyszer az egyetemen tanultam meg egy féléves tantárgyat megértés nélkül a könyvből, mert olyan szar ábrák voltak benne, hogy érthetetlen volt. Csodák csodája, 4-esre vizsgáztam belőle.
Azért simán lehet olyan összetett feladatot adni, amihez hiába érted az elméletet, nem tudsz hozzákezdeni elég gyakorlat, idő és ötlet nélkül.
Távolról ítélkezni értelmetlen. Ebbe beletartoznak a alaptalan vádaskodások is, de az is, hogy mi nem tudjuk megmondani a te történeted alapján, hogy igazságos vagy nem.
Vele próbálj beszélni, annak legalább van értelme.
Vedd figyelembe, ha bemagolod az elméletet, attól még közöd nem lesz a fizika alapjaihoz, ez nem vers, amit gondolkodás nélkül kell beseggelni.
Gondolkodni kell, analógiákat venni a mindennapi életből (mert az mind fizika) és számpéldákat megoldani.
Hány számpéldát oldottál meg?
Minden témazáróra 50-100 db-ot oldj meg legalább, akkor nem lesz probléma. Példatár van bőven, bemész a könyvtárba, kiveszed.
Ha az sem elég, akkor szólsz a tanárnak, hogy neked külön adjon példákat gyakorláshoz, az elmélethez pedig javasoljon külön szakirodalmat, amiből jóbban megértheted a dolgokat, ha pedig nem értesz egy témakört, akkor a konkrét kérdéseidet felteszed a tanárnak és válaszolni fog, mert az a dolga, hogy számodra érthetővé tegye.
Szánalmas vagy ha azt gondolod, hogy a fizikatanár amiatt igazságtalan, mert te lusta vagy tanulni, kérdezni.
A tanár akkor igazságtalan, ha kérésre nem ad elegendő többlet feladatot, ill. szakirodalmat, és a feltett kérdésekre nem tud/nem akar válaszolni.
Tessék megrohamozni a tanárt mindig kérdésekkel, kérj tőle feladatokat, stb. Neki az a feladata, hogy válaszoljon, és megtanítsa.
Ha nem kérdezel, meg nem oldasz meg példákat az a te bajod, és nem pedig a tanár igazságtalan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!