Kötelező az 1. osztályosoknak 4 óráig iskolában maradni?
Az én fiam szeptembertől lesz elsős,de én a munkám miatt nem szeretném,ha 4-ig maradna,mert akkor nem tudnék vele foglalkozni,sőt nem is látnám.
Ugyanis éjszaka dolgozom én is és a férjem is.
Nekem muszáj dolgoznom,a pénz is kell,örülök,hogy van munkám,de nem akarom,hogy a gyerekem kárára menjen.
Az igazgatót pedig nem érdeklik az ilyen problémák,azt mondja oldjuk meg.
1. Mi az, hogy "manó"? Itt egy gyerekről van szó, nem egy manóról...
2. A baja nem az, hogy nem tud érte menni, hanem, hogy azt akarja, hogy korábban is együtt legyen a család.
Felháborítónak tartom, hogy egy eszement törvénnyel ennyire beleszólnak a családok életébe.
Már csak azért is külföldre megyek: az én gyerekemnek ugyan ne szabják meg, hogy négyig az iskolában KELL maradnia. Ez nem börtön...
4-kor már mi is munkába indulunk,az meg,hogy néz ki,hogy érte megyünk,elvisszük a mamánál(mert éjszaka ott alszik)ott ledobjuk aztán szia.
Ezt még a gyerek sem értené meg,ráadásul foglalkozni sem tudnék vele.
Tudom, hogy nem ez a legnagyobb baj az iskolarendszerrel, de ez az, ami a legrémisztőbb, a "nagy képet" tekintve.
Ugyanis:
- abszolút beleszólás a magán- és családi életbe
- szülők jogainak teljes csorbítása
- a gyerekek családból való kivonása
- lehetőség a gyerekek manipulálására és agymosására
Hasonló mondható el a kötelező mindennapos testnevelésről is, tiszta katonai felfogás.
Az én gyerekeimet nem fogja az állam magához vonni, az biztos.
El kell innen menni, különben majd leshetünk később...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!