Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kötelező az 1. osztályosoknak...

Kötelező az 1. osztályosoknak 4 óráig iskolában maradni?

Figyelt kérdés

Az én fiam szeptembertől lesz elsős,de én a munkám miatt nem szeretném,ha 4-ig maradna,mert akkor nem tudnék vele foglalkozni,sőt nem is látnám.

Ugyanis éjszaka dolgozom én is és a férjem is.

2013. dec. 26. 15:48
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Nekem muszáj dolgoznom,a pénz is kell,örülök,hogy van munkám,de nem akarom,hogy a gyerekem kárára menjen.

Az igazgatót pedig nem érdeklik az ilyen problémák,azt mondja oldjuk meg.

2013. dec. 26. 16:49
 12/26 A kérdező kommentje:
A kötelező tanítás reggel 8-13-ig van,délután csak leckeírás,mint a napköziben.
2013. dec. 26. 16:51
 13/26 anonim ***** válasza:
Hát,nemtom... Nem tudsz valakit felvenni, aki elmenne a manóért?
2013. dec. 26. 17:02
 14/26 anonim ***** válasza:
86%

1. Mi az, hogy "manó"? Itt egy gyerekről van szó, nem egy manóról...

2. A baja nem az, hogy nem tud érte menni, hanem, hogy azt akarja, hogy korábban is együtt legyen a család.

Felháborítónak tartom, hogy egy eszement törvénnyel ennyire beleszólnak a családok életébe.

Már csak azért is külföldre megyek: az én gyerekemnek ugyan ne szabják meg, hogy négyig az iskolában KELL maradnia. Ez nem börtön...

2013. dec. 26. 17:08
 15/26 anonim ***** válasza:
Okés,14-es, értem
2013. dec. 26. 17:09
 16/26 anonim ***** válasza:
74%
Pedig az uj torveny szerint 4ig kotelezo hogy ott legyen a gyerek. Ha a tanar nem kuldi le a portara 1kor, teged meg nem enged be a portas, akkor tancolhatsz a kapu elott is, akkor se tudod elvinni. Mas suli nincs a kornyeken? Vagy csak egy evet valahogy megoldani? Elhiszem,hogy neked kenyelmetlen kesobb elhozni,de sajnos ha a suli rugalmatlan, akkor nincs mit tenni....
2013. dec. 26. 17:10
 17/26 anonim ***** válasza:
76%
14:pont az iskolarendszer volt az egyik ok ami miatt mi mar ezt megtettuk, hidd el nem a 4ig iskolaban tartozkodassal van a legnagyobb baj....
2013. dec. 26. 17:13
 18/26 A kérdező kommentje:

4-kor már mi is munkába indulunk,az meg,hogy néz ki,hogy érte megyünk,elvisszük a mamánál(mert éjszaka ott alszik)ott ledobjuk aztán szia.

Ezt még a gyerek sem értené meg,ráadásul foglalkozni sem tudnék vele.

2013. dec. 26. 17:20
 19/26 anonim válasza:
82%
ennek az az ertelme h este 8-9 meg a lecoval keljen foglalkozni, rohadt diktatura, es csaladbomlaszto...
2013. dec. 26. 17:27
 20/26 anonim ***** válasza:
81%

Tudom, hogy nem ez a legnagyobb baj az iskolarendszerrel, de ez az, ami a legrémisztőbb, a "nagy képet" tekintve.

Ugyanis:

- abszolút beleszólás a magán- és családi életbe

- szülők jogainak teljes csorbítása

- a gyerekek családból való kivonása

- lehetőség a gyerekek manipulálására és agymosására

Hasonló mondható el a kötelező mindennapos testnevelésről is, tiszta katonai felfogás.

Az én gyerekeimet nem fogja az állam magához vonni, az biztos.

El kell innen menni, különben majd leshetünk később...

2013. dec. 26. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!