Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ti mit hallottatok\ tudtok a...

Ti mit hallottatok\ tudtok a Waldorf iskolákról?

Figyelt kérdés
2013. dec. 7. 21:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
75%
előző melyik waldorfba jártál?
2013. dec. 15. 16:42
 22/28 anonim ***** válasza:
62%

Rákosmentére ha ez számít.

De én az összesről hasonló negatív tapasztalatokat hallottam.

Ott ha nem vagy szimpi úgy felnyitnak mint a konzervet.

De ha neked szimpi lelked rajta csak én saját érdekemben inkább úgy döntöttem h nem ott szeretnék elbutulni és tolószékbe kerülni.

2013. dec. 15. 20:13
 23/28 anonim válasza:

https://www.youtube.com/user/StephanEmerson123

[link]

Itt minden videó és infó a szolnoki waldorfról. Nem ajánlom,csak abban az esetben,ha itt akarsz maradni gimibe is.

2014. jan. 15. 20:47
 24/28 anonim ***** válasza:
Solymáron és Óbudán állítólag jól működik a Waldorf,t'án még Esztergomban és Győrben is.Szarkáson nem működött az én időmben,de azért már kezd javulni a színvonal,ami a tanulást illeti.
2014. ápr. 23. 23:51
 25/28 anonim válasza:
42%

Először is, aki érdeklődik a Waldorf iránt nem ezen a megbízható gyakori kérdéseken kellene ;)

Másodszor olyanokat olvasok itt, hogy csak kacagok. :D Valaki sértettségéből vagy tudatlanságából kifolyólag általánosít. Magatartásbeli problémák mindenhol vannak, itt is, mivel u. olyan emberből vagyunk, különböző temperamentummal és családi háttérrel rendelkezve.Ez olyan, hogy eszel egy rossz gyrost és azt mondod a gyros az szar, pedig a többit meg sem kóstoltad. :)

Személy szerint én is a Waldorfban végeztem (13 év alatt és nem 14, :D aki ezt írta meg olvasson utána előbb). A 13. év az csak az érettségivel fogalakozik, csak azok a tárgyak vannak és nyugisabb a felkészülés. Innen ugyan úgy mentünk tovább egyetemre (orvosi, pszichológia, képzőművész, színiakadémia stb.) Az, hogy alsóban a tanárok több tárgyat is taníthatnak az azért van, mert plusz két évet még diploma után tanulnak (ELTE). Az, hogy egy tanár viszi őket alsóban az a gyereknek jó, aki tanult pedagógiát tudja. Teljesen az sem igaz, hogy mindent tanít. Ilyen pl. a kémia, biológia,tesi, nyelvek, ezeket általában már szaktanárok tartják 6.tól (végzettségtől függ).

A gimnázium teljesen más ügy, más korosztály, kezdődik az egyetemre való felkészítés ugyan úgy faktokkal. Lehet hogy máshogy halad tananyagilag mint az állami, de u. azt az érettségit írja meg egy waldorfos is. Azt meg mindenki tudja, hogy nem az a világ van, hogy bekerülök egyetemre és tuti állás...Itt a talpraesettségről is szól az egész és a kapcsolatokról.

Persze az emberekben benne van a birkaszellem és a "több a jobb" elven nézi. Így általánosítanak. Lehet valakinek véleménye, nem azt mondom, de hogy nem ismeri és állítja...

A tandíjról annyit, hogy az azért van mert az állam nem ad annyi támogatást mint egy állami iskolának, ezért pótolni kell. Sztem költenek épp elég hülyeségre az emberek, ne ez legyen már a felháborító. Akinek meg tényleg nincs pénze, de szeretné oda járatni, az iskola valamilyen kompromisszumot köt (segítség felajánlása: takarítás, táborok szervezése, kirándultatás stb.)

A tanárok pedig szívüket, lelküket, TUDÁSUKAT beleadják a tanításba.

2014. aug. 30. 20:06
 26/28 anonim ***** válasza:
26%
Végre valaki,aki nem csak ítélkezik ismeretlenül! :)
2014. aug. 30. 20:35
 27/28 anonim ***** válasza:
75%

Aha ezért volt olyan órán h a "Tádzs Mahal milyen szép palota" A gyengébbek kedvéért am síremlék.

De a kedvencem az volt h " A Trianoni békét Horthy írta alá."

Na ha ilyen "tudást" akartok akkor hajrá :D

2014. aug. 30. 21:01
 28/28 anonim válasza:
5%

"A Tádzs Mahal (hindiül: ताज महल, perzsa nyelven: تاج محل jelentése: „A paloták koronája”)" egyben mauzóleum is, de ez nem elszólás.

A Horthyt meg lehet úgy értette, hogy ő volt akkor a kormányzó és az akkori kormány írta alá.

Most kifogtál egy tanárt, ez is általánosítás. Lehet akkor az a tanár nem oda való, ezt felvételnél nem lehet tudni...

2014. aug. 30. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!