Ti mit hallottatok\ tudtok a Waldorf iskolákról?
"Az énekórai törzsanyagban ez benne foglaltatik. Énekelni is tanítanak."
Én mást tapasztalok. Sem énekelni, sem kottát írni-olvasni nem tudnak az érettségizettek. Nem tudnak három operát megnevezni, nem tudják, mi a különbség a hegedű és a brácsa között. És így tovább. Persze ezt a Waldorf sem tanítja meg.
(Egy régebbi válaszom a témában copyzva ha nem gond)
Ha szabadna egy negatív véleményt is csatolni én nem ajánlanám senkinek.
Mert
Saját példa 4 évig jártam waldorfba őszintén mondóm h ennél rosszabb iskola nincs a világon.
Ha nem szeretnéd h a gyerekedből egy agresziv állat váljon v ellenkezőleg egy önbizalom hiányos alak akkor ne vidd waldorfba.
Na velem a következők történtek ill tapasztaltam.
Már az első nap rám szált a helyi menő banda. Mikor haza mentem sírva könyörögtem az anyámnak h húzzunk el innen persze nem hallgatott rám.
És a 4 év alatt engem megvertek, megaláztak,bántalmaztak...
És mindezt azért mert nem voltam nekik szimpi.
Mert az osztálytársaimat csak a szex érdekelte másról nem is tudtak beszélni.
Engem meg nem.
Persze a waldorfban amúgy is azt csinált mindenki amit akart így mindennaposak voltak a különböző bántalmazások.
Volt olyan h eltörték egy gyerek lábát majd az ofő azt mondta h "Menj kérj tőle bocsánatost kisfiam". Ha bármiért odamentél tanárhoz elvoltál sz...va. Nem érdekelte őket mi van veled h bajod van v mi.
Úgy h én láttam késelést, bordatörést lábtörést, vandálkodást, rablást.
Egyszer még v ki az iskolát is kirabolta.
Az oktatás színvonaláról meg annyit h semmi értelme nincs.
Konkrétan rajzolgathattunk zsiradékával, kaparhattuk a krumplit szántóföldön...
Volt olyan tanár aki azt mondta h "A Tádzs Mahal milyen szép palota" ami egy síremlék !!!
Szóval a színvonal mint olyan a béka segge alatt van.
Ha a gyerek elmegy egy normális iskolába ismételhet majd meg osztályokat mert nem ütik meg a szintet. Vagyis a semmiért volt ott ami most szem 35.000-be fáj havonta.
Nekem is kellet. És normális egyetem nem fogja felvenni sőt a waldorfos tudással nem fog tudni letenni 2 tárgyat emelten h felvegyék mert most már az kell.
A waldorf arra jó h mehet a Tesco-ba árufeltöltőnek v takarítónak, v mekibe melozni.
Ezt szeretnéd szegény gyereknek ???
H egy lelki roncs szerencsétlen buta legyen.
V egy agresziv állat.
Mer más nem lesz.
13
Mondjuk a verekedést, kiközösítést megtapasztalhattad volna állami iskolában is, talán a Waldorfban az álközösségi attitűd ezt erősíti, de a többivel 100%-ban egyetértek.
16-os megtapasztaltam de nem olyan mértékben mint a Waldorfban. Ugyanis mindenhol máshol volt biztonsági szolgálat és ha v mi baj volt letehet nekik szólni nem csak nekem hanem bárkinek és a gondok normálisan el lettek intézve.
Volt máshol is gond nem arról van szó de a waldorf nem is állt másból csak problémákból.
De ezt fentem már leírtam.
13-as
"Sokkal jobban eltudnak helyezkedni az életben azok akik ilyen iskolába jártak, mert itt olyan dolgokat tanítanak amiket egy rendes iskolában nem, pedig szükséges lenne..."
Ezen jót röhögtem kösz.
Mivel helyezkednek el a a zsírkrétás rajzolgatással,az euritmiával, az énekléssel, gyurmázással, horgolással...
Én oda jártam úgy h tudom h semmit se ér ami ott tanítanak sőt csak elbutítja az embert. A "tanárok" meg olyan sötétek mint az éjszaka.
Általános műveltségük sincs.
De ha neked jó a waldof áldjon az ég majd mehetsz árut pakolni a tescoba, meg felmoshatsz a mekibe.
Mert olyanokat h informatika, idegennyelv pénzügyi ismeretek, nem tanítanak a waldorfba. Onnan azt se tod meg h mit hol lehet intézni.
Nekem az összes ismerősöm aki oda járt és ott maradt ma vagy segédmunkás v hol v a szülei nyakán él mert életképtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!