Magyar felsôoktatásban szereplô egyetemek miért ennyire szörnyűek?
Nyilván egyik baj a pénzhiány, meg az, hogy senki nem könnyíti meg az egyetemek helyzetét. Persze minek újítanák fel a BME CH épületének laborjait, ha úgyis tropára fognak menni, mert süllyed az épület, amit helyrehozni nagyon sokmillkás vállalkozás lenne. Ez egy példa, de ezek elég sokfaktoros dolgok. Persze ez sem mindenhol van így, múltkor voltam a BCE-n, na ott van pénz.
Mellesleg én nem sírok, imádom a K épületet és utálok projektorról jegyzetelni, nem tartom nagy előnynek a hightech tanítást. Csak a laborokba lehetne kicsit több zsét fektetni. De az az utolsó lesz...
Az öreg profokat tisztelem a tudásuk miatt, de szerintem nem életkortól függ, hogy valaki a katedrára való-e. Tök mindegy, hogy fiatal vagy idős, ha a tudást nem tudja átadni, mert nincsen meg hozzá az egyénisége. Nekem sok ilyen van.
És még mindig nem panaszkodom, mert szeretem, amit tanulok, tudom, hogy jó mérnök lesz belőlem, és látom, hogy aki kiemelkedően jó valamiben, azt nálunk felkarolják. Jók az emberi kapcsolataink az oktatókkal, bizalommal fordulhatunk a legtöbbhöz és minden segítséget megkap az, aki valamiből májerkodni szeretne. Biztos, hogy elfogult vagyok, de BME - én így szeretlek. ;)
Az utolsónak teljesen igaza van. Bár nem teljesen igaz hogy nincs pénz, miután nemrég felhúzták az I épületet, most a Q-t, csak ti ebből semmit nem láttok :)
Amúgy infós voltam :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!