Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek a diákhitelr...

Mi a véleményetek a diákhitelről? Nem féltek?

Figyelt kérdés
Nekem muszáj lesz felvenni a napokban. Szerencsére egy értékes dipomát készülök megszerezni, de úgy érzem, hogy stressz okoz ez az egész. Havi 40.000 forintot fogok felvenni, azaz 200.000/tanulmányi félév. 7 félévem van a BsC megszerzéséig, amig vissza kell majd vizetni az olyan 2.400.000 forint. Annak ellenére, hogy nyelvtudásom révén több fejletebb országban is adot lesz a lehetőség a magasabb jövedelem keresésre.. nyugtalan vagyok. Holot nem kellene. Általában csak a rosszat hallani a DH-ről, de például van egy olyan ismerősöm, aki állítása szerint gond nélkül visszafizette. Valaki esetleg hasonló cipőben jár, mint én?

2013. szept. 1. 06:20
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Elnézést a helyesírási hibákért, siettem.
2013. szept. 1. 06:23
 2/15 anonim ***** válasza:

nehéz kérdés. én is a mai napig stzenvedek vele, és ne higgy el nekik mindent, ugyanis pl ha csak a havi kötelező minimumot fizeted vissza, még nő is a tartozásod, te meg azt hiszed, csökkented ...

sajnos az csak úgy megy, ha utána nagyobb összegeket tudsz havonta visszafizetni (de lényegesen nagyobbat!), máskülönben te is bele kerülsz az ördögi körbe. és igen agresszív banda, csak 1 napot késs és máris adják behajtásra és stb stb. ha csak 1 mód van rá, ne vedd fel, de ha muszáj, hát muszáj ... csak szal tudd ezeket a dolgokat.

2013. szept. 1. 07:14
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
csak akkor vedd fel, ha tényleg nincs más választás!!
2013. szept. 1. 09:33
 4/15 anonim ***** válasza:

a véleményem: csak annak ajánlom,akinek már tényleg nincs több útja

nem félek,mert úgy néz ki nekem nem kell felvenni, már 3. nyár,hogy elmentem dolgozgatni,így sikerült szépr összeget felhalmozni,csak sajnálok belőle költeni xD

segítek itthon sok mindent és az itthoniak támogatására is számíthatok :)

2013. szept. 1. 09:41
 5/15 anonim ***** válasza:
Akkor venném csak fel, ha kényszerítenek és másoknak is ezt javaslom.. Tudom, hogy nehéz és van, hogy nincs más választás, de ha lehet rágd át még háromszor a lehetőségeidet..stb hátha mégis találsz valami más utat..
2013. szept. 1. 10:00
 6/15 anonim ***** válasza:
egyetértek a fentiekkel ...
2013. szept. 2. 07:29
 7/15 anonim ***** válasza:
35%
Pofon egyszerü. Ha büfészakos vagy inkább hagyd ott a fősulit mert nem ér annyit, ha jó sulit csinálsz: orvos, mérnök (nem környezet), akkor felveheteted mert valószínüsíthetően tudsz majd bőségesen előtörleszteni. Ha van munkád ami stabil és nem minimálbér akkor a minimum fizetésel se lesz gondod egyaltalán. De ugye ez a TTK-ról kijöttek 99%-ra nem igaz. :)
2013. szept. 2. 11:05
 8/15 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó!! Hogy a fenébe lenne már a környezet mérnöki büfészak??
2013. szept. 2. 11:13
 9/15 anonim ***** válasza:

A lényeg az szerintem, hogy csak akkor szabad felvenni, ha tényleg nagyon nincs más megoldás. Csak azért hogy a havi kis pénzt kiegészítsünk kicsit nagyobbra, azért baromira nem.

Azért abba sem árt belegondolni, hogy amikor kikerülünk az egyetemről, valahol lakni szeretnénk. Ha olyan helyen élünk, lehet hogy autóra lesz szükségünk és erre egy fiss diplomásnak ritkán van lehetősége, pláne ha még a diákhitel is az ember nyakában van.

2013. szept. 2. 13:27
 10/15 anonim ***** válasza:

Akik gondban voltak/vannak a diákhitel visszafizetésével, azok többnyire alacsony fizetéssel helyezkedtek el és azt képzelték hogy a minimális törlesztőt elég fizetniük. Csak ilyennek találkoztam eddig.

Ha az egyetem elvégzése utáni 3-5 évben szerinted 150 ezer körül, vagy kevesebbet fogsz keresni, akkor lehet gondod az elején azzal, hogy "nem akar csökkenni a hitel".

Én az akkor lehetséges maximumot, 200 ezer/félévet vettem fel 10 félévre (2 millió) és érdekes módon kevesebb mint 2 év alatt sikerült az egészet visszafizetnem.

A bevételeim egyetem után 250 ezerre rúgtak 1 hónapban és egyszerűen annyit csináltam, hogy havi 100-110 ezret törlesztettem a diákhitelből, tehát áldozatot hoztam és a fizetésem harmadát-felét majdnem 2 évig a diákhitelbe raktam.

Másik "trükk", amit sokan nem tudnak:

A törlesztőrészletet, amikor utalod, oda kell írni a megjegyzés mezőbe, hogy tőketörlesztés. Így nem a felhalmozódott kamatot csökkenti a törlesztőd, hanem a tőkéd, amiből a kamatot számolják, ergó ha kevesebb a tőkéd, kevesebb kamat fog képződni rajta. Sokan még így vesztenek lazán párszázezret a visszafizetéskor, hogy nem írják oda a megjegyzés mezőbe azt a rövid kis szót.

2013. szept. 4. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!