Mi a véleményetek a diákhitelről? Nem féltek?
nehéz kérdés. én is a mai napig stzenvedek vele, és ne higgy el nekik mindent, ugyanis pl ha csak a havi kötelező minimumot fizeted vissza, még nő is a tartozásod, te meg azt hiszed, csökkented ...
sajnos az csak úgy megy, ha utána nagyobb összegeket tudsz havonta visszafizetni (de lényegesen nagyobbat!), máskülönben te is bele kerülsz az ördögi körbe. és igen agresszív banda, csak 1 napot késs és máris adják behajtásra és stb stb. ha csak 1 mód van rá, ne vedd fel, de ha muszáj, hát muszáj ... csak szal tudd ezeket a dolgokat.
a véleményem: csak annak ajánlom,akinek már tényleg nincs több útja
nem félek,mert úgy néz ki nekem nem kell felvenni, már 3. nyár,hogy elmentem dolgozgatni,így sikerült szépr összeget felhalmozni,csak sajnálok belőle költeni xD
segítek itthon sok mindent és az itthoniak támogatására is számíthatok :)
A lényeg az szerintem, hogy csak akkor szabad felvenni, ha tényleg nagyon nincs más megoldás. Csak azért hogy a havi kis pénzt kiegészítsünk kicsit nagyobbra, azért baromira nem.
Azért abba sem árt belegondolni, hogy amikor kikerülünk az egyetemről, valahol lakni szeretnénk. Ha olyan helyen élünk, lehet hogy autóra lesz szükségünk és erre egy fiss diplomásnak ritkán van lehetősége, pláne ha még a diákhitel is az ember nyakában van.
Akik gondban voltak/vannak a diákhitel visszafizetésével, azok többnyire alacsony fizetéssel helyezkedtek el és azt képzelték hogy a minimális törlesztőt elég fizetniük. Csak ilyennek találkoztam eddig.
Ha az egyetem elvégzése utáni 3-5 évben szerinted 150 ezer körül, vagy kevesebbet fogsz keresni, akkor lehet gondod az elején azzal, hogy "nem akar csökkenni a hitel".
Én az akkor lehetséges maximumot, 200 ezer/félévet vettem fel 10 félévre (2 millió) és érdekes módon kevesebb mint 2 év alatt sikerült az egészet visszafizetnem.
A bevételeim egyetem után 250 ezerre rúgtak 1 hónapban és egyszerűen annyit csináltam, hogy havi 100-110 ezret törlesztettem a diákhitelből, tehát áldozatot hoztam és a fizetésem harmadát-felét majdnem 2 évig a diákhitelbe raktam.
Másik "trükk", amit sokan nem tudnak:
A törlesztőrészletet, amikor utalod, oda kell írni a megjegyzés mezőbe, hogy tőketörlesztés. Így nem a felhalmozódott kamatot csökkenti a törlesztőd, hanem a tőkéd, amiből a kamatot számolják, ergó ha kevesebb a tőkéd, kevesebb kamat fog képződni rajta. Sokan még így vesztenek lazán párszázezret a visszafizetéskor, hogy nem írják oda a megjegyzés mezőbe azt a rövid kis szót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!