Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem féltek a 2012től életbelép...

Nem féltek a 2012től életbelépő költségtérítésen belüli változtatásokról?

Figyelt kérdés

[link]

Ezt úgy értelmezem, hogy a költségtérítéses szakok kb triplázódni fognak :( Ami nagyon rossz :(

Tudom, hogy ha már valaki bent van az egyetemen azt nem érinti, annak marad annyi amennyit eddig is fizetett, de aki 2012től akarna menni egy költségtérítéses szakra az pont szív vele :(

2011. ápr. 19. 22:55
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

Létezik államilag támogatott képzés is. Tanulni kell, és akkor felvesznek oda is.

Ez annak szívás, aki mondjuk második diplomát akar, és muszáj fizetnie.

2011. ápr. 19. 22:57
 2/10 anonim válasza:
11%
Nem értem, miért kell minden embernek diploma? Olyan kevés az igazi jó szakmunkás. Nem szégyen a munka! Aki pedig valóban kimagasló, azt támogatja az állam. De az, hogy kettes-hármas átlaggal valaki tanár legyen, mert kell a diploma, csak úgy, hogy legyen, az már nonszensz!
2011. ápr. 19. 23:03
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen én másoddiplomát akarok.
2011. ápr. 19. 23:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Az a cikkben van, hogy triplázódni fognak?
2011. ápr. 19. 23:27
 5/10 anonim ***** válasza:

ha te ebből triplázódást értelmezel, akkor ne menj egyetemre. Sok lesz neked.

Itt mértékrőlegy szó sincs, nem tudommit "értelmeztél"

2011. ápr. 19. 23:38
 6/10 anonim ***** válasza:

a hírben semmi konkrétum nincs. Azt mondja, hogy lesznek olyan szakok, amiknek a teljes költségtérítést kell fizetni. A mondatból rögtön következik, hogy nem az összes költségtérítéses szakon lesz így, és a megfogalmazásból meg az eddigi hacacárékból erősen valószínűsíthető, hogy a nagy többség nem ilyen lesz - esetlegesen kiszúrnak néhány szakot példaként, hogy na erre semmi szükség itthon, tehát ehhez semmit nem járulunk hozzá (ami így egyébként hülyeség, mert eddig se járultak hozzá, szóval semmit nem nyernének a dolgon, csak megszívatják mind a diákokat, mind az egyetemeket, de mindegy, hagyjuk ezt most).

Egyébként triplázódni semmiképp nem triplázódhatnak, mert az eddigi törvényi szabályozás szerint is az összköltség/hallgatóság (tehát az egyetem fenntartásának egy főre jutó költségének) legalább a felének kellett lennie a tandíjnak.

2011. ápr. 19. 23:55
 7/10 anonim ***** válasza:

"Kevés a jó szakmunkás" Hol van kereslet szakmunkásokra? Nekem nagyon sok ismerősömnek van szakmunkás végzettsége, nem tudok olyanról aki a szakmájával dolgozna... Mind gyárban nyomják, vagy pénztárosok, esetleg árufeltöltők...

A kérdésre válaszolva, én tartok tőle, mivel az utolsó 2 félévemet fizetnem kéne, és baromira nem mindegy, hogy 200 ezret fizetek ki(ami diákhitelből kijön), vagy a dupláját...

2011. ápr. 20. 00:13
 8/10 anonim ***** válasza:
előző: ha te egyetemre jársz,akkor téged nem érint. nem változtatják meg menet közben a feltételeket. csak az új jelentkezőkre vonatkozik. (senki nem tud itt olvasni?)
2011. ápr. 20. 00:16
 9/10 anonim ***** válasza:

"előző: ha te egyetemre jársz,akkor téged nem érint. nem változtatják meg menet közben a feltételeket. csak az új jelentkezőkre vonatkozik. (senki nem tud itt olvasni?)"

én úgy vélem, valamelyest megy ez az olvasás dolog, de sehol nem láttam a belinkelt szövegben arra utalást, hogy nem nőne annak is a költségtérítése, aki már előbb elkezdte.

De ha te rámutatsz, hogy hol kell nézni, akkor megköszönöm.

2011. ápr. 20. 01:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyrészt én addig nem hiszek el semmit, amíg a felvi.hu-n nincs róla cikk. Mert ami ott van, az 100%, az eduline, meg a többi pedig olyan, mint egy bulvárlap, hogy valamit kiböffent egyik képviselő, hogy szerinte mi lenne a jó, és egyből tényként közlik le. Meg mi ez a "Vásárhelyi hírek"? Nehogy már ez ossza az észt.
2011. ápr. 20. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!