Nem féltek a 2012től életbelépő költségtérítésen belüli változtatásokról?
Ezt úgy értelmezem, hogy a költségtérítéses szakok kb triplázódni fognak :( Ami nagyon rossz :(
Tudom, hogy ha már valaki bent van az egyetemen azt nem érinti, annak marad annyi amennyit eddig is fizetett, de aki 2012től akarna menni egy költségtérítéses szakra az pont szív vele :(
Létezik államilag támogatott képzés is. Tanulni kell, és akkor felvesznek oda is.
Ez annak szívás, aki mondjuk második diplomát akar, és muszáj fizetnie.
ha te ebből triplázódást értelmezel, akkor ne menj egyetemre. Sok lesz neked.
Itt mértékrőlegy szó sincs, nem tudommit "értelmeztél"
a hírben semmi konkrétum nincs. Azt mondja, hogy lesznek olyan szakok, amiknek a teljes költségtérítést kell fizetni. A mondatból rögtön következik, hogy nem az összes költségtérítéses szakon lesz így, és a megfogalmazásból meg az eddigi hacacárékból erősen valószínűsíthető, hogy a nagy többség nem ilyen lesz - esetlegesen kiszúrnak néhány szakot példaként, hogy na erre semmi szükség itthon, tehát ehhez semmit nem járulunk hozzá (ami így egyébként hülyeség, mert eddig se járultak hozzá, szóval semmit nem nyernének a dolgon, csak megszívatják mind a diákokat, mind az egyetemeket, de mindegy, hagyjuk ezt most).
Egyébként triplázódni semmiképp nem triplázódhatnak, mert az eddigi törvényi szabályozás szerint is az összköltség/hallgatóság (tehát az egyetem fenntartásának egy főre jutó költségének) legalább a felének kellett lennie a tandíjnak.
"Kevés a jó szakmunkás" Hol van kereslet szakmunkásokra? Nekem nagyon sok ismerősömnek van szakmunkás végzettsége, nem tudok olyanról aki a szakmájával dolgozna... Mind gyárban nyomják, vagy pénztárosok, esetleg árufeltöltők...
A kérdésre válaszolva, én tartok tőle, mivel az utolsó 2 félévemet fizetnem kéne, és baromira nem mindegy, hogy 200 ezret fizetek ki(ami diákhitelből kijön), vagy a dupláját...
"előző: ha te egyetemre jársz,akkor téged nem érint. nem változtatják meg menet közben a feltételeket. csak az új jelentkezőkre vonatkozik. (senki nem tud itt olvasni?)"
én úgy vélem, valamelyest megy ez az olvasás dolog, de sehol nem láttam a belinkelt szövegben arra utalást, hogy nem nőne annak is a költségtérítése, aki már előbb elkezdte.
De ha te rámutatsz, hogy hol kell nézni, akkor megköszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!