A Corvinuson miért olyan alacsony a ponthatár a gazdasági mesterszakoknál?
Itt. A mesterszakokra elképesztően alacsony a ponthatár más egyetemek hasonló mesterszakjaihoz képest.
Miért?
Ezeket látva az a tervem, hogy elvégzem az alapszakot a mostani iskolámban (Szegedi Tudományegyetem) és a mesterszakra simán átmegyek a Corvinusra, ami elképesztően sok tudást ad és nagyon híres is.
Van valami csalás/ámítás ebben a ponthatárban, vagy tényleg egyszerű bekerülni a Corvinus gazdasági mesterszakjaira a ponthatárok szerint?
Van ötven pontos szak is-
Te melyikre mennél?
Azért mert ennyi oda (most) a pont, még nem jelenti azt,
hogy rossz
Nem úgy értem hogy rossz.
A helyzet az, hogy jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen tanulok gazdálkodás és menedzsment alapszakon. Ez az egyetem sem rossz, de a mesterszakot mindenképpen Budapesten szeretném elvégezni, mert ott a legnagyobb a munka- és karrierlehetőségeim, tehát ott szeretnék majd dolgozni is.
A Corvinuson vannak a legtöbb ember szerint az ország legjobb gazdasági képzései, ez a legnívósabb gazdasági képzést nyújtó egyetem.
Ezért lepődtem meg, hogy a mesterszakokra a bekerülésnek ilyen alacsony ponthatárokat adtak meg. Összehasonlításképpen itt vannak az SZTE-GTK mesterszakjainak pontjai, ahová én járok:
Átlagban 80 körül vannak a pontok, míg az ország legjobb helyén, a Corvinuson csak átlag 50 körül. De ha megnéztek más helyeket, ott is általában több, mint a Corvinusé, vagy ha nem több, akkor sokkal kevésbé színvonalasabb helyről van szó (szerintem). Ezt furcsállom továbbra is.
Még nem döntöttem el melyikre mennék, szerencsére nem is azonnal eldöntendő a dolog. Tetszik az 51 pontos biztosítási és pénzügyi matematika, az 57 pontos közgazdasági elemző és az 50 pontos nemzetközi gazdaság és gazdálkodás is.
szia! mert a corvinuson vagy rakat hely, a szegedin sokkal kevesebb. Valamint a corvinus diplomásokat elkapkodják a munkaadót alapszak után.
Egyébként én is az sztegtk-ra járok, és én is a corvinuson akarom folytatni. Ha nem gond, írok egy privátot, mert nem találkoztam még senkivel, akinek hasonló tervei lennének innen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!