A debreceni egyetemen bioszra tényleg ilyen alacsony (211) a ponthatár?
Figyelt kérdés
Miért ilyen alacsony? Nem ad ugyanolyan diplomát, mint a többi egyetem?2011. jan. 17. 20:10
1/3 anonim válasza:
Igen, ilyen alacsony a ponthatár.
Ugyanolyan alapképzési diplomát ad, mint a többi olyan szak, ahol kétszintű képzés van. A különbség csak annyi, hogy ide kevesebben jelentkeznek 1-2 nyelvvizsgával, emelt szintű érettségivel, OKTV-eredményekkel. És mivel alacsonyabb pontszámú emberek jelentkeznek, a ponthatár is alacsonyabb lesz (remélem, tudod, hogy ez nem önkényesen megállapított, hasraütésszerű szám). De ha körbenézel, a DE-TTK-n más szakokon is van ilyen alacsony ponthatár, sőt, egyéb egyetemek más szakjain is előfordul - jellemzően a műszaki és természettudományos szakokon, ahol nagyon könnyű bekerülni, majd az 1. év után a felvettek nagy része kihullik.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Véleményed szerint idén is ilyen körüli lesz a ponthatár?
2011. jan. 17. 20:21
3/3 anonim válasza:
Szia, én Debrecenbe járok bioszra, igaza van az előttem szólónak, azért ilyen alacsony a ponthatár mert hamar kihullanak az emberek, ezt tovább fokozza az is, némelyik tanár milyen rendes, hogy hiába tanulsz, még a kettes szintet sem ütöd meg. Nem akarlak elrettenteni attól, hogy ide jelentkezz, mert vannak itt nagyon jó tanárok is, de jól gondold meg, mert itt néha nem csak a diák sz*rja le az anyagot, hanem általában a tanár is... Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!