Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van esélyem az orvosira?...

Van esélyem az orvosira? Megoldható?

Figyelt kérdés

Ebben az évben pár ponttal lemaradtam az orvosiról,így ttk bioszra sikerült csak bekerülnöm.Azt szeretném kérdezni,hogy szerintetek van esély arra,hogy a ttk bioszos tanulnivalók mellett újra tökéletesen feltudjak készülni az őszi/tavaszi érettségikre,és nagy eséllyel bekerüljek?Van,aki ugyanezt megtette már,vagy valakinek olyan ismerőse aki más szakról ment át orvosira 1 év után?És szerintetek az egész évet járjam ki,vagy félévtől passziváljam magam,és tanuljak a tavaszi érettségikre?

Kérlek szépen titeket minden kérdésemre lehetőleg próbáljatok meg válaszolni,mert tényleg tanácstalan vagyok!Köszönök előre minden választ! :)

2013. aug. 4. 22:01
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Igen, elnézést. Tényleg nem voltam biztos benne, hogy felnőttképzés vagy okj-s tanfolyam-e a neve...

Mindenesetre a kérdezőnek: ha már eldöntötted, legyen úgy. Van rá esély, hogy sikerül, persze, hogy van. Kevesebb, az igaz, de esélynek esély.:)

Ha otthon maradsz tanulni, 80-90%, hogy összejön. Ha egyetemre mész, 50%. Persze ezek a számok hasraütésszerűek csak...

Na meg, ha másnak sikerült, neked is sikerülhet. Kívánom, hogy ne te legyél jövőre az a valaki, akinek pont nem sikerült. Én adtam egy tanácsot, hogy megfogadod-e, rajtad áll. Mindenesetre nagy pénz, idő és energia pocséklásnak tartom, ezt tudd. A biosz szak másra nem jó számodra, csak, hogy egyetemista legyél. De már az is valami ugyebár...

2013. aug. 10. 10:14
 22/23 anonim ***** válasza:
Én 2 évig voltam molekuláris biológia szakos hallgató, másodéven már átkérettem magam költségesre, és fizettem a tandíjam, Diákhitelből. Én igazán csak másodéven kezdtem felkészülni a 2 emeltre és bejutottam az orvosira. Igaqzából nem javaslom, hogy csináld utánam. Ha pl szüleid mindenképp eröltetik, h tanulj addig is egyetemen, akkor beszéld meg velük, h költséges szakra mész. Én nagyon sajnálom, h nincsenek plusz féléveim, de amúgysem óhajtok csúszni egyáltalán. Hiszem, ha más el tudja végezni 6 év alatt ( és nem épp a felvettek 10%-a ez az arány) akkor én is. Annyiból jó, hogy nekem van egy kevés rálátásom, mi vár rám, mert pl a molekuláris biológia kurzusom ugyanaz volt, ami az ÁOK-soknak is, továbbá sejtbioszra, biokémiára stb. az orvosis könyvekből tanultam. Annyi a jó, h nem idegen nekem az egyetemi élet, meg az anyag egy része sem. Viszont én csak az érettségire koncentráltam most 4. félévben alig vizsgázgattam, be se jártam, csak amire nagyon muszáj. ez ugye nem jó, mert én is csak tengődtem ráadásul a szaktárasim beképzeltnek tartottak azért mert kezdetektől tudták, h nem is akarok biológus lenni, hanem orvos, csak ugye rámeröltették anyámék, hogy hátha megszeretem. Sosem akartam bioszos lenni de a szüleim eröltették, h mennem kell egyetemre mert elkallódok, ami hülyeség, de nem tudtam ellene tenni. Szóval szerintem gondold át, neked hogyan jó. Én azt javaslom, ha dolgozol is, akkor kb decemberben hagyd abba a munkát és utána már csak készülj. Én most a 2 emeltre őszintén 3 hónap alatt készültem fel, de nagyon feszített tempóban, nagyon éreztem, h kellene még vagy 2 hónap és nem taqgadom le, nekem is szerencsém volt az idei ponthatárokkal, hogy bent lehetek, mert a tavalyiakat éppen nem értem el. Én azt javaslom, nyomtasd ki a követelményrendszert és az alapján haladj én is mindig pipálgattam benne, amit megtanultam. Bioszra a mozaikos tankönyveket javaslom, a tizedik, tizenegyedik, tizenkettedikest és a biológia érettségizőknek 1-2. köteteket. Ami nagyonh fontos, hogy pl. a szerényi nagy biológia feladatgyűjteményt oldogasd mert én kissé meglepődtem, mikor elémkerült a feladatlap. Azt hittem van stabil tárgyi tudásom és az elég de sajna a feladatok logikája sajátságos amire csak gyakorlással leszel rávezethető. Kémiára a mozaik kiadó 11-12 osztályosoknak szóló összefoglaló könyvét javaslom, abban csak a szerves kémia a mi szerintem nem elég részletes ahhoz a tizedikes mozaikos kémiakönyvet ajánlom, nekem a villányi nem jött be. Az általános meg a szervetlen kémia nagyon nagyon jó abban a mozaikosban, a villányiban meg nem szerettem azt, h a fele tk-t nekem kell kitöltenem de gyakorolni jó leeht. Villányi ötösöm lesz kémiából fgyűjteménye jó, DE ami neekm rengeteget segített az a 8 próbaérettségi kémiából emelt szint feladatgyűjtemény és a korábbi évek feladatlapjai voltak mert specifikusan az emeltes számítások megoldására mentem rá és egy feladat kivételével érettségin minden számítási feladatot 80-100%-osan oldottam meg, vesztettem pontokat figyelmetlenség miatt, de az a stressz meg a fáradtság miatt volt. Amúgy ha gondolod vannak nekem eladó mozaikos könyveim meg az említett feladatgyűjtemény megoldókulccsal, nrkem már felesleges. helalynflower kukac gmail pontkom emailen megkereshetsz és kidolgozott biosztételek is vannak ami nekem már nem kell. Sok sikert!
2013. aug. 11. 14:14
 23/23 anonim ***** válasza:

Én tavaly ugyan így jártam, csak én kémián voltam, az őszire őszintén nem tudtam felkészülni,elment a nyár aztán jött a zh időszak, aztán lezongoráztam a vizsgaidőszakot. még meg is lettek a vizsgáim, de a második félév sokkal keményebb volt,én ott döntöttem el, hogy ez így nem nagyon fog menni és nem is mentem el vizsgázni igazából a végén, meg nem nagyon jártam be csak a kötelezőkre és minden erőmmel a két emeltet nyomattam és voilá fel is vettek a pesti orvosira idén :) szval menni fog az csak akarni kell :) de az évfolyamon voltak páran akik orvosira át akartak menni, egyik gyerek második félévben passziváltatta magát (államin volt, én meg költségesen) és róla nem tudok sok mindent, de szerintem őt nem vették fel orvosira.

Szóval hiába passziváltatta magát mégse sikerült, de lehet nem volt annyira motivált, nem tudom.

De a biosz szakról nem tudok nyilatkozni :)

2013. aug. 14. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!