Ezzel a ponthatárral minden "okos" bejutott orvosira. Hová vezet ez?
Lassan orvosin is az lesz, mint biosz szakon..
Felvesznek 250 embert, és időben elvégzi 20, mert már kevés ponttal is be lehet jutni.
Gázos. Ennél már csak a gyógyszerészeti pontja szégyenletesebb.
A gyógyszerészeti az tényleg hihetetlen
Majd pár év múlva kiderül, helyes volt-e ilyen
ponthatárt meghúzni
Az ugye tiszta minden fanyalgónak, hogy idéntől kötelező volt 2 emelt szintű érettségi a felvételihez?
2 emelt érettségin kicsit nehezebb ugyanazt a pontot produkálni mint 2 alapszintűn...
Akik most jelentkeztek ugyanúgy össze tudták volna hozni a 420 feletti pontokat ha középszintű érettségiket tesznek, de nem az volt az előírás.
Most át kell állni erre a rendszerre, most 400 alatti pontok lesznek a jó pontok orvosira. Semmi más nem változott....
A két emelt, igen, de sztem aki oda készül, annak a miatt nem kellene fanyalogni. Aki a biosz meg a kémia emeltet képtelen tisztességesen megírni (70-80%), az ne ágáljon, hogy orvosira akar menni (meg gyógyszerészetire).
Én csak abban bízom, hogy aki nem odavaló, azt kivágják...
Utolsó: Én spec. tisztában vagyok vele. A két emelt miatt várható volt a pontok csökkenése, de azért nem ennyire...
Kicsit számolj utána:
100 hozott pont (mert azért gimiben kitűnőnek lenni 5 tárgyból nem nagy cucc), 100 pont az emeltekért. Plusz mondjuk egy 80%-os érettségi átlag (azért valljuk be, a kötelező érettségikkel ez nem egy nagyon extra eredmény..).
Ezek mellett már elég egy 51 és egy 52%-os emelt a 383 ponthoz.
Azért ez nevetséges. 50% körüli emelt orvosira kicsit gázos.
A gyógyszerészeti meg még siralmasabb.
Állítólag 45%-tól járt idén a pluszpont. Két 45%-os emelt mellett elég egy 60%-os érettségi átlag és 62 pont a hozott pontokból.
Szerinted ez az eredmény jó?
Mert szerintem inkább nevetséges. Ennyivel semmilyen felsőoktatási intézménybe nem engedném az illetőt, nem hogy gyógyszerészetire.
Tisztában vagyok azzal, hogy a pontokat a jelentkezők alakítják. És ez a ponthatár azt tükrözi, hogy most ilyen a színvonal. De azért el kellene gondolkodni, hogy ez normális-e. Hová süllyed a természettudományi oktatás? Eddig sem volt fényes, de most igazán elgondolkodhatnak a biosz és kémiatanárok. Na meg a diákok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!