Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ti mit választanátok?

Ti mit választanátok?

Figyelt kérdés

Adott a helyzet:

Felvettek a SZIE-re építőmérnöki képzésre, de én Miskolcon lakom, ezért ez kb 200 km-es távolság. Szüleim szeretnének támogatni, de ahogy számolgattam, sajnos nagyon szűkösen jönnék ki a pénzből. Nem is szeretném igazán, hogy pénzeljenek, mert utána azt hallgatnám életem végéig. Tehát önerőből szeretnék elindulni az egyetemen, de még ez nincs meg.

Párommal már egy jó ideje szeretnénk összeköltözni, tudott szerezni olcsón albérletet az ő városukban, mellette mehetnék okj-ra is, ami nem jár akkora költségekkel, mint az egyetem, mellette pedig diákmunkát vállalhatok és (talán) megkapnám a havi 12 200 Ft családi pótlékot is. Tanulmányaim után külföldre szeretnénk kimenni, addig tanulnánk nyelvet, nyelvvizsgáznánk.

OKJ lehetőségek, amiket kinéztem:

- Vendéglátás-szervező (pincér, pultos, felszolgáló, gyorséttermi eladó, üzletvezető + szakács)

- Kereskedő, eladó (ruházattól az élelmiszeren át egészen a műszaki cikkekig mindent tanítanának)

- Magasépítő technikus (építőipari szakközépbe jártam)

Érettségim jól sikerült, de azok a tárgyak amik az egyetemhez kellenek, sajnos nem.

Ti mit választanátok? Esetleg tudtok tanácsot adni, hogy mit érdemes tanulni? 18L

2013. aug. 1. 15:23
 1/2 anonim ***** válasza:
ez eléggé bonyolult kérdés, de gondolj bele, egyetemet 40 évesen is végezhetsz akár, szóval válaszd az okj-t sztem, külföldön hamarabb elhelyezkedsz vele, mint itthon akár diplomával... okj-n belül pedig a magasépítő technikust választanám (habár tériszonyom van, de ez egy elméleti kérdés :D)
2013. aug. 1. 17:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Rád van bízva. Kétségtelen, hogy egyetemet később is végezhetsz, akár az okj után.

Okj-nak én is mindenképp a magasépítő technikust választanám. Ha jól tudom, ezzel a szakmával plusz pontot is majd kaphatsz felvételire.

Közben mindenképp tanulj nyelvet.

2013. aug. 6. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!