Ti melyiket választanátok?! SÜRGŐS!
Óbudai gimnázium vagy a Berzsenyi Dániel gimnázium...
Kb mind a kettőnél ugyan olyan a képzés rangsorban egymás mellett vannak, tized% eltéréssel...
Ti melyiket ajánljátok jobban? Ha tudtok indokoljatok is!
Köszönöm szépen előre is!!
Két kitűnő tanuló ismerősöm pont ebbe a két suliba ment tavaly. A mostanra már Berzsenyis ismerősöm annak idején oda volt a suliért, imádta, egy álma vált valóra, mikor bekerült. Ma már gyűlöli az egész iskolát, annak ellenére, hogy sok barátja van ott. Azt mondja, utálja, hogy annak ellenére, hogy jó képességű, minden hétköznap délutánja a másnapra való felkészüléssel megy el. Jelenleg 2-es 3-as tanuló. A másik, aki Óbudais, minimális mértékben rontott az átlagán, 4,7-es átlaga megvolt félévkor, ő imádja az Óbudait.
Bár sok mindentől függ, hogy melyik a kettő közül. Hogy hol laksz, hogy képes vagy-e az egyik suliért több időt utazni 4 éven át, hogy milyen mértékben vagy szorgalmas, hogy milyen képességű vagy, és mennyi tudást adott át Neked az a suli, ahova most jársz. De azért azt engedd meg, hogy megkérdezzem tőled: Megéri Neked 4-5 éven át minden délutánodat és hétvégédet áttanulni azért, hogy egy "neves" gimnáziumban érettségizhess? Nem érné meg jobban egy középszerű gimi (pl. Petőfi Sándor Gimnázium)?
Dubi, nem akarok beléd kötni, de nekünk humánosoknak évfolyamszinten igen sok óránk van, a természettudományosoknak pedig sok a lyukasórájuk. Oké, persze részletkérdés.
A Berzsenyi egy klassz hely. Pont. Nívós, jók a tanárok, és én például - nem vagyok rá büszke - de jószerivel heti egyszer ha leülök tanulni, 4,3 az átlagom.
Jó, mondjuk az is igaz, hogy mivel kezdő angolos vagyok, ezért van plusz két angol órám, plusz ott van a mindennapos tesi... Így viszont 6-7-9-8-9 órám van, ez el kell ismerned, hogy igen sok. :D
Viszont kérdező, a suli nagyon klassz, ne rémisszen ez meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!