Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 2014 szeptemberetol valoban...

2014 szeptemberetol valoban minden egyetemi szakon kotelezove tesznek egy emelt szintu erettsegit?

Figyelt kérdés
2013. júl. 31. 16:53
 1/8 anonim ***** válasza:
ja
2013. júl. 31. 16:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Ezt nem tudhatja még senki sem. Jelenlegi jogszabály szerint NEM. Ami nem azt jelenti hogy nem vezethetik be a következő hónapokban. Úgy ahogy kötelezővé tették a nyelvvizsgát MA/MSC szakra való jelentkezéshez idén február 1-n, aztán ezt visszavonták július 5-én (időseknek volt lényeges akik még nyelvvizsga nélkül kapták mag a diplomát főiskolán), úgy bármilyen változást behozhatnak még jelentkezési határidőig. Elképzelhetőnek tartom én is.
2013. júl. 31. 17:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszod,azert erdekelt,mert errol nem tudtam,es igy egy kicsit erdekes lesz a felkszules,hiszen mindenkeppen egyetemre szeretnek menni. Sajnos nekunk nem nagyon adnak az uskolaban ilyen dolgokrol tajekoztatast,es ime,irt is van az eredmeny.
2013. júl. 31. 17:09
 4/8 A kérdező kommentje:
*iskolaban
2013. júl. 31. 17:18
 5/8 anonim ***** válasza:
2# ! Komolyan visszavonták az MSC-re való jelentkezéshez a nyelvvizsga feltételt?
2013. júl. 31. 17:21
 6/8 anonim ***** válasza:
nem vonták vissza a nyelvvizsgát Msc-n, még mindig kötelező!
2013. júl. 31. 17:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyre jobb
2013. júl. 31. 23:53
 8/8 anonim ***** válasza:

6-os válaszadó..abban az értelemben ahogy én írtam visszavonták az MSc jelentkezéshez a kötelező nyelvvizsgát. Nyilván ez a jelentkezők nagy százalékát nem érinti mert eleve csak nyelvvizsga birtokában kap BSC diplomát, tehát neki mindegy hogy kötelező e az MSC jelentkezéshez a nyelvvizsga.

De aki elmúlt 40 annak nem kötelező az MSC jelentkezéshez a nyelvvizsga, 2016-ig, hisz a diplomát is megkaphatja 2016-ig nyelvvizsga nélkül. Hidd el hogy ezt a kis jogszabályi kitételt július 5-én hatályba léptették. Már csak tudom, mert a nővérem jelentkezett régi főiskolai diplomája van, akkor még nyelvvizsga nem kellett diplomához, és fel is vették most a 2013-től kezdi az MSc-t.

2013. aug. 1. 00:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!