Mi kell ahhoz, hogy tanár legyek?
Figyelt kérdés
középiskolába járok még, de jövőre már választanom kell, hogy hogyan tovább. egyre sűrűbben gondolok arra, hogy tanárnak kéne mennem, mert vannak tantárgyak, amiket nem csak értek hanem szeretek is.
nos a kérdésem az lenne, hogy milyen folyamattal jár ez? érettségi után megyek egyetemre mondjuk matek szakra és közbe felvehetek még egy tantárgyat vagy hogy?
előre is köszi
2013. júl. 15. 17:37
1/6 anonim válasza:
Nem, most már osztatlan tanárképzés indul, kötött szakpárokkal, pl matek - fizika. Erre jelentkezel és egyszerre tanulják azok, akik általános iskolai és akik gimnáziumi tanárok szeretnének lenni (előbbinek 4+1, utóbbinak 5+1 a képzési ideje).
2/6 A kérdező kommentje:
és melyik egyetemeken (vagy főiskolákon is) van ilyen?
2013. júl. 15. 21:16
3/6 anonim válasza:
Hát, te merrefele laksz?
Van a nagyobb városokban ilyen szakpár: főváros, Szeged, Debrecen, Szombathely meg mégtalán másutt is (Eger)
4/6 anonim válasza:
Esetleg Nyíregyháza
Lehet menni egyetemre is, meg főiskolára is
5/6 anonim válasza:
Bocsi
Pécset majdnem lehagytam (szóval PTE)
6/6 anonim válasza:
idéntől vezették vissza osztatlanra a tanárképzést, mert rájöttek, hogy kegyetlen nagy hülyeség volt ez a tanári szakirányozás. sajnos én még beleestem ebbe a rendszerbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!