Mi legyek? A pontjaim valószínűleg elegek lesznek gyógyszerészre és kémia-magyar tanárira is.
Nem lehet gyógyszerésszel tanítani. Sajnos olyan világban élünk, hogy nem azt kell nézned, hogy mit szeretnél, hanem azt, hogy a szakmáddal el tud tartani magad és később biztosítani tudj a gyermekeidnek mindent...
Fiatal vagy még , de próbalj meg ezen elgondolkodni. Tanárként a kezdő jövedelmed fele lesz, mint gyógyszerészként, és ez az arány az évek során csak romlik majd. Ha tanítani akarsz esetleg korrepetálharsz kémiából és bioszból.
A kémia magyar, úgy jött, hogy nem akarok valami szakbarbár lenni, gáz dolognak tartom és nem is tekintek intelligensnek egy embert, aki pl: kiváló kémiai ismeretekkel rendelkezik, de a szellemi műveltségi csekély, és fordítva is. Szerintem meg kell találni, egy jó egyensúlyt. A kémiát tanítani akarom, a magyart tanulni.
Most még elmegyek pár patikába és beszélek az ottani gyógyszerészekkel, és meglátom. Valószínűleg, a gyógyszerész lesz, aztán, ha nagyon lélekrombolónak érzem, még lehetek tanár, abból, úgyis hiány van örömmel látnának. Bár, mostanában halottam olyanokat is, hogy a gyógyszerész állások is kezdenek telítődni, itthon és külföldön egyaránt,(ha erről valaki tud valamit szíves olvasnám), ezzel szemben a tanári fizetéseket növelni fogják a közeljövőben és remélhetőleg a tanári életpálya modell is csak beindul majd. Én nem tudom, mi lesz ezzel az országgal, ha nem lesznek tanárai, persze nem akarok váteszkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!