Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BCE vagy SZTE? (bővebben lent)

BCE vagy SZTE? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Jövőre érettségizek, és kommunikáció és médiatudomány szakon szeretnék továbbtanulni. (Nem azért, hogy melegedjek, meg legyen valamilyen diplomám, hanem mert ez érdekel, és tudom hogy nem könnyű az elhelyezkedés, de küzdeni fogok érte!)

A kérdés az lenne, hogy melyik egyetemet tartjátok legjobbnak ezen szak szempontjából (pl. munkáltatónál számít-e hogy hol végez valaki)? Esetleg ezen kettőn kívül is írhattok sulikat!

2013. júl. 15. 12:50
 1/7 anonim ***** válasza:
SZTE
2013. júl. 15. 12:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Miért? Ki tudnád fejteni?
2013. júl. 15. 13:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Kommunikációs főiskola. Azzal tutira lesz munkád. De persze csak akkor ha nyalsz és fizetsz és nyalsz és fizetsz...

Egyébként én azt mondanám hogy Corvin...mert jobban hangzik mint a szegedi...

2013. júl. 17. 12:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is erre gondoltam, hogy a neve miatt jobb... Köszi a választ, jöhet még!
2013. júl. 20. 21:36
 5/7 anonim válasza:

BME? Sokan nem tudják, de ott is van kommunikáció és médiatudomány. Őszintén szólva nem egyszerű. Kevés gyakorlat van a második évig és nem újságíróképzés. Ennek ellenére rengeteget kell írni. Házi feladat van, (ami mondjuk máshol elképzelhetetlen) ha nem fogadják el akár bukhatod a tárgyat.

A BCE kicsit alibi. Van vizsgaidőszak arra kell tanulni és akkor átmész. (És nem azért mondom mert mi a Duna túlpartján vagyunk :)). A Corvinus a neve miatt jön jól az önéletrajzban , plusz azért ott is érdekes tantárgyak vannak. A Corvinus inkább akkor jó, ha érdekel a politika és gazdasági elemzés, kommunikáció.

A BME-n ennél egy kicsit nagyobb mozgási tered van. Sajnos kommunikációelemzést már nem lehet választani, ennek ellenére az első két évben ezt tanulod. Ha nem lógod el, akkor rájössz, hogy kivel hogyan kell kommunikálni, milyen tárgyalási szituációk vannak, hogyan épül fel a társadalom és azt, hogy a kommunikáció valóban egy külön tudományág.

Ha nem hullottál ki (bár már nincs nx15-ös buktató), akkor választhatsz környezeti kommunikáció, nemzetközi kommunikáció kommunikációtechnológia és vizuális kommunikáció között. Mind a négy nagyon érdekes, viszont ha nem jól választasz akkor szenvedés lesz:

A környezeti kommunikáció azért jó, mert a "zöldipar" nagyon fejlődik, így húzóágazatban dolgozhatsz. A nemzetközi kommunikációt akkor érdemes választani, ha profi vagy a nyelvekben. Anélkül esélytelen. Viszont ha elvégzed, akkor külföldre is mehetsz dolgozni, meg fogod állni a helyed. Vizuális kommunikáció az a slágerszak, ha érdekel a képzőművészet és az, hogy miként tudsz hatást gyakorolni az emberekre egy képpel, grafikával, akkor ezt neked találták ki. A kommunikációtechnológia elvégzésével tudsz a legjobban elhelyezkedni. De itt tanulnod kell fizikát és egy csomó olyan tantárgyat, amit vélhetően gyűlöltél. Ráadásul olyan tanárok tartják az órákat, akik a mérnököket is oktatják. Az elvárásokból pedig nem igazán szoktak engedni. Tehát ez brutális.

Próbáltam nagyon leszűkíteni, mert oldalakat lehet írni, de úgy gondolom, hogy a BME nem szarral gurigázik még "BÜFÉszak" esetén sem. (

2013. júl. 27. 22:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Húú nagyon szépen köszönöm ezt a választ! Akkor kétségkívül a BME is szóba jön, meggyőző dolgokat írtál róla, és nem ódzkodom attól hogy pl. fizikát kelljen tanulni. De az igazság az, hogy a gazdaság és a politika talán jobban érdekel, főleg, hogy közgazdasági középiskolába járok.
2013. júl. 31. 10:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Azon is gondolkodtam már, hogy ha annyira nem nehéz ez a szak, akkor mellé esetleg még elkezdhetném a gazdálkodás és menedzsment szakot másod, vagy harmadévtől.
2013. júl. 31. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!