Csak ez a szemét SZTE nem ad semmi papírt, ha nincs meg a nyelvvizsgám?
Mindenhol, még némely OKJ-s képzésen is van záróünnepély, ahol elbúcsúztatják a sikeresen vizsgázókat, mindenki részt vehet rajta.
A SZTE-n nem áll módjukban papírkákat nyomtatni, ha nincs meg az előírt nyelvvizsga, és részt sem lehet venni a diplomaosztón.
Erről már hallottam én is.
Bár a többi egyetemnek is így kéne tenni, ha ez az
előírás.
Erre sokan nem gondolnak!
Mármint hogy kéne a kf. ny.vizsga is a diplomához.
Aztán meg "beragad" a diplomájuk.
Lehet én gondolom rosszul, de:
- ha kapsz igazolást, de nincs nyelvvizsgád, azzal ugyanúgy kitörölheted, nem dolgozhatsz ebben a munkakörben, akkor miért akkora probléma, ha nem adnak?
- nincs nyelvvizsgád, így nem kapsz diplomát, akkor miért vagy felháborodva, ha nem mehetsz el a DIPLOMAOSZTÓra? Majd elmész, ha megcsináltad a nyelvvizsgád.
Nem tehettem meg hogy nyelvvizsgázzam. Ennyi.
Nem az hiányzik, hogy egy valag képet tölthessek fel, és oszthassak meg a diplomaosztómról, vagy hogy legyezhessem magam a munkáltató előtt a diplomának még nem minősülő oklevéllel, csak a gesztus hiányzik.
A karunknak megvoltak a maga szeszélyei, amihez ha nem tartottuk magunkat pórul jártunk. Főleg anyagilag.
Szóval ha valamit például a határidő után nyújtottunk be, vagy elcsúsztunk, vagy etr hiba stb. azok után szépen nyitogathattuk a pénztárcát, mert meg kell fizetni a To-s plusz egér kattintásait.
Mint mindenhol máshol tehát itt is mindenki igyekezett tartani magát az intézmény előírásaihoz, szeszélyeihez, tanultunk is mint a güzü, és sikerült, és igen.. jól esett volna legalább egy pecsét a wc papíron ami azt mutatja hogy végeztem.
Nos arról hogy sikeres államvizsgát tett valaki, jogszabályilag kötelező kiadni az igazolást, nem opcionális az egyetemeknek. Tehát az igazolás jár. Ami nem biztos hogy papírka csak..van akinek már ez is elég egy ideig, hogy tovább tudjon lépni az életben, pl. benne van a tan szerződésében hogy ezt ekkorra, a nyelvvizsgát és azzal a diplomát meg amakkorra kell..sok helyzet lehet amikor hasznos az igazolás is..
Az már más kérdés hogy az egyetem diploma osztót tart és igazolás osztót nem..ehhez joguk van, ez tényleg intézményenként más és más.
Valahogy nem tudom elhinni, hogy valaki 15 év alatt nem tud letenni egy nyelvvizsgát. Egyetemen is vannak nyelvi órák, persze tudom, olyan is van, amiért fizetni kell, de kötelező olyat is biztosítani, ami ingyenes. A vizsgadíjra pedig 5 év alatt meg lehet spórolni a pénzt. Barátnőmnek 7 testvére van, kutya körülmények között éltek, 2 felsőfokúja van, soha nem járt fizetős tanfolyamra, nem zseni, kapott ugyan szociális ösztöndíjat és Bursát is, de azt hazaadta egy az egyben, egyetem alatt koliban lakott, diákmunkázott, ebből fizette az összes költségét, jogon summa cum laudéval diplomázott.
Szóval szerintem az emberek 95%-a, aki emiatt nem kap diplomát csak magának köszönheti,vannak kivételek, de az ritka.
Kedves előttem szóló..miért pont 15 év alatt ??
Amit leírtál a jogász nagycsaládban felnövő barátnődről nehezen hihető, ha igaz akkor ő az nagyon ritka kivétel..inkább csoda számba megy..ez a csoda képesség az emberek közül millióból egynek adatik meg....
Egyetemen nem csak közvetlenül középiskolából mennek az emberek hahó..sok korosztály tanul felsőoktatásban még.
Attól hogy neked van nyelvvizsgád és nem tartottad nehéznek és természetes volt számodra hogy ez is csak egy tantárgy amit tanulsz haladsz vele..és egyszer csak levizsgázol..
De egy picit olvass már utána a pszicholingvisztikának ezt és megérted miért olyan nehéz rengeteg embernek..mert egy képesség, nem születünk egyformának..egyik oldalról, mások oldalról meg neuron kapcsolatok amik 14 éves korig alakulnak ki..tehát aki eddig nem tanult normális szinten az anyanyelvén kívül más idegen nyelvet az utána már csak mechanikusan fog..és vért izzad vele 99,ö%-ban..na tudod ezért kínlódik a nyelvvizsgával annyi ember..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!