Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SÜRGŐS! Szegedre jelentkeztem...

SÜRGŐS! Szegedre jelentkeztem földrajz és földtudományi képzésre. Nem tudom melyik mit takar pontosan? Most a földrajz van elöl. Melyiken mit tanulok stb? minden infó jó

Figyelt kérdés
Holnap Vége a jelentkezési időszaknak sürgős!!

2013. júl. 9. 14:02
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Krisztusom. Úgy jelentkeztél valahova, hogy azt sem tudod melyiken mit tanulsz???

És a jelentkezési időszaknak már réges-régen vége, most már csak a dokumentumpótlás van hátra.

2013. júl. 9. 14:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem az hogy semmit sem tudok róla csak a tudás kb 80%a van csak meg. Ez zavar. És nem csak dokumentumpótlás hanem sorrendmódosítás is van. Piros!!
2013. júl. 9. 14:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100 %-ig úgysem fogsz róla megtudni most semmit, csak ha saját magad megtapasztalod...
2013. júl. 9. 14:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

te figyelj, a kettő ég és föld, csak a nevük hasonló.

Földrajz: nagyon elmerül a gazdaságban, népességben, népesedésben, gazdasági folyamatokban, ezek elemzésében, stb.

Földtudományi: természetföldrajzi dolgokkal foglalkozik, ide tartozik az ásványok, kőzetek összetétele, vizsgálata, földrengések fizikája, tektonikai mozgások, de ittvan még a meteorológia, légköri jelenségek, föld kialakulása stb.

Földtudományin minden természettudományi tárgyból kapsz nem keveset, kémia, biológia, fizika, matek, ezeket komplexen kell tudni alkalmazni, míg a sima földrajz nem ennyire "reálos".

mind a kettőről sok mesterképzésre mehetsz, földtudományira épül a meteorológia, geológia, térképészet, csillagászat.

de földrajzról is sokfelé mehetsz, nézz utána.

a lényeg, hogy a kettő szinte egyenes ellentéte egymásnak. nincs túl sok közös tárgy. ezt tudnod kéne azért, ha már jelölted őket.

2013. júl. 9. 14:23
 5/9 anonim ***** válasza:

A földrajzzal geográfus lehetsz, a földtudományival geológus is. A földtudományin belül természetföldrajzot tanulsz, nagyon kell hozzá a fizika, kémia és a matek. Meteorológia, geológus és geográfus szakiránya van.

A földrajzon belül lehetsz tanár, térségfejlesztő, geoinformatikus, illetve van még környezetföldrajzi és idegenforgalmi szakiránya. Itt is kell a fizika és a kémia, sok tárgy együtt van a földtudományisokkal.(meteorológia, földtan, geomorfológia..)

2013. júl. 9. 14:23
 6/9 anonim ***** válasza:

van még egy napod, nézz utána mind a kettőnek rendesen. iskolában melyik részét szeretted jobban a föcinek?

népességföldrajz, településföldrajz, gazdasgáföldrajz, társadalomföldrajz, vagy természetföldrajz?

2013. júl. 9. 14:34
 7/9 anonim ***** válasza:

gondolom ezeket már megnézted, de olvasd át mégegyszer:

FÖLDRAJZ: [link]

FÖLDTUDOMÁNYI:

[link]

2013. júl. 9. 14:49
 8/9 anonim ***** válasza:

választható szakirányok SZTE-n:

földrajz: (7) Választható specializációk: idegenforgalom, táj- és környezetföldrajz, terület- és településfejlesztés.

földtudományi: (3) Választható specializációk: alkalmazott földtudomány, geológia.

remélem tudtam segíteni!

2013. júl. 9. 14:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek. A sejtéseim beigazolódtak. Gimiben a természetföldrajzos részét sokkal de sokkal jobban szerettem! Akkor földtudomány lesz azt hiszem. ELolvastam a linkeken levő dolgokat is persze. Mindenkinek zöld! Már elejétől sejtettem hogy ez a helyzet (szöges ellentét) illetve bíztam is benne mert így tisztább a döntési lehetőség. Félek egy picit azért a kémia-fizika-matek résztől. Lesz szintfelmérő vagy egyből a közepébe ? Tanul valaki földtudományin szegeden ?
2013. júl. 9. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!