Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hujber Ferenc vásárolta az...

Hujber Ferenc vásárolta az érettségijét, és még a szakdolgozatot is lemásolta. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Annyival letudta, hogy neki mindegy, ha elveszik, már úgyis színész marad.

közokirathamisításért nem jár börtön?:D most komolyan. mit gondoltok erről?

2013. júl. 9. 16:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
88%

#20-as

A 19-es válasz valahol nagyon a kérdésről szólt. Azt gondolja erről hogy ne ítélkezzünk, hanem előbb a saját portánkon sepregessünk. Nekem is olybá tűnik ezeket a fórumokat olvasgatva, hogy hazánkban a becsület bajnokai vannak, és szigorú erkölcsi mércével mérnek, iszonyúan felháborodik mindenki azon ha valaki csal tanulmányai során, vagy a végzettség megszerzése végett. Csak az a baj hogy hol vannak ezek a becsület bajnokai a valós életben.

2013. júl. 15. 10:45
 22/31 anonim ***** válasza:
46%
21! Hiába próbálod neki megmagyarázni, nem tud sajnos olvasni a sorok között... A szövegértelmezés középiskolai követelmény. A kedves delikvens, hogy kaphatott bizonyítványt, teszem fel a kérdést. Ezt mondom...alapvető műveltség, erkölcsi, etikai normák hiányával próbálnak a legtöbben ítélkezni... Sokaknak erre semmi jogalapjuk nincs. Mindenki jön a másolással...de a szakdoga csak a diplom megszerzésének egy motívuma... Plagizálással nem lehet 40 vizsgát letenni... Az egyetem elvégzése nem a szakdolgozatból áll. Ha ír egy 60 oldalas esszét még nem lesz jobb vagy több valaki a szakmájában. Nem ettől lesz valaki jó mérnök, orvos vagy jogász. Az viszont bűncselekmény,hogy vett egy érettségit, mert mások 4 évig tanulnak, hogy azt megszerezzék.
2013. júl. 15. 13:08
 23/31 anonim ***** válasza:
Mindenkinek joga van a SAJÁT véleményéhez!
2013. júl. 15. 13:10
 24/31 anonim ***** válasza:
40%
Joga lehet, de alapja kritizálni másokat, ahhoz már nem biztos.
2013. júl. 15. 13:19
 25/31 anonim ***** válasza:
66%
Miért? Nem mások állítják ezt, hanem ő maga teregette ki a szennyest. Nem is az a baj, hogy nincs neki se érettségije, se diplomája, hanem, hogy ő erre büszke, meg olyan szarságokkal jön, hogy az érettséginek semmi jelentősége nincs, ő ezt nem akarta megcsinálni, de kérdem én, akkor minek vette meg? Na ugye, hogy szüksége volt rá!
2013. júl. 15. 13:25
 26/31 A kérdező kommentje:

szerintem nem szabad általánosítani. rengeteg becsületes ember él az országban, az arányok kérdése persze más tészta.

egyébként az, hogy az egyik ember csal, az még nem menti fel a másikat, attól az is ugyanolyan csaló lesz. attól még, hogy sokan vannak, ez nem lesz természetes, és elfogadott.

én sem viccből jártam heti 60 óra kulimunka mellett levelezőre érettségizni, meg emeltezni. én is be akarok kerülni egyetemre, és igen, inkább szenvedek érte, de akkor meg is fogom becsülni. szóval egy röhej ez az egész.

és egy dolog miatt háborít fel, hogy a színműn óriási a túljelentkezés, és igen, nem a legmérvadóbb az érettségi, viszont egyáltalán nem fair mással szemben ez, mert míg ez a majom nem csinált semmit évekig, képezhette magát, más napi 8 óra gimnáziumi tanóra után esett be a táncterembe/énektanárhoz/akárhova.

2013. júl. 15. 14:30
 27/31 anonim ***** válasza:
68%

Megértettem a válaszodat 19-es, és egyet is értek vele valamilyen szinten, csak éppenséggel nem a kérdésre válaszoltál. Mivel azt bíráltad, hogy mi bírálunk egy embert, és felhívtad rá a figyelmünket, hogy a saját portánkon kéne söprögetnünk, ami nem tartozott teljes mértékig a kérdéshez. Béke. (Ja és egész jó eredményekkel csináltam végig az iskolát, egy elitebb gimiben.)

És engem is az háborít fel ebben az esetben a legjobban, amit a kérdező írt, hogy mások mennyit szenvednek a színművészetiért, míg ő csak úgy megvette apuci pénzén az érettségit és ki tudja még mit és simán bekerült. De a legfelháborítóbb az esetben az, ahogy nyilatkozik erről meg, hogy büszke rá. És lehet, hogy sokunknak vannak ilyesmi titkaink, mégsem dicsekszünk vele, és kezdünk el róla fecsegni a vak világba. Ostobán kezeli ezt a helyzetet, ez a baj.

És nem minden a papír, de én nem akarok olyan orvosnak a szikéje alá befeküdni, akinek nincs meg a biólogia érettségije.

2013. júl. 15. 15:56
 28/31 anonim ***** válasza:
27=20
2013. júl. 15. 15:57
 29/31 anonim ***** válasza:
52%
Egy komoly egyetemen, aki nem tanul, az nem is tudja elvégezni. Mások eredeti érettségivel felvételiznek és akaraterő vagy képesség hiányában abbahagyják vagy kihullanak.Ahova én jártam, első félév 110 főből maradt 35 fő. Ebből a szempontból minden tiszteletem (pedig sosem szerettem Hujber Ferencet). A szakdoga plagit nem támogatom, de nem ezen múlik a szaktudás...és a végiggürizett 3-5 év sem, és az sem ezen múlik, hogy valaki jó szakemberré válik vagy nem. Az viszont valóban elítélendő, hogy más éveket áldoz arra, hogy leérettségizzen, Ő meg vett egy érettségit. És kedves válaszoló, de a kérdésre válaszoltam...főleg, hogy úgy ítélkezel, hogy sosem tudhatod, mit hoz a jövő számodra és milyen helyzetekbe keveredsz vagy esetleg már keveredtél a múltban. Senki nem tökéletes, mindenki szégyell dolgokat az életében. Egy teljes vizsga egészében történő kimásolása sem kisebb bűn, mint a plagizálás, mégis a diákok 80 %-a megteszi egyszer vagy kétszer életében. Persze ilyenkor ez elnézendő...khm.. Magunk felett sosem törünk pálcát, mások felett igen??? Hogyan is van ez? Nekem ez nem tetszik ebben az országban... Kívülről mindenkinek nagyon megy az ítélkezés, de, hogy mi a mögöttes tartalom..mik a miértek...arra már senki nem kíváncsi. Kívánom, hogy te soha ne kerülj a dobókocka másik oldalára. És ha már itt tartunk, megtehette volna, hogy nem mondja el -mert amúgy soha nem derült volna ki- de elmondta. Nem az a lényeg, hogy mikor, hanem az, hogy megtette. És ez akárhogy nézem tisztességesebb, mint pl. Plagibá hazugsághalmaza.
2013. júl. 15. 16:43
 30/31 anonim ***** válasza:
Egyébként, elfogják tőle venni a diplomáját,,,a hamis érettségi miatt. Ez tuti biztos...Én is elvenném. Ugyanis az érettségi feltétele a diploma megszerzésének. Amit írtam, nem bántásból írtam. Mindenki kerülhet érdekes helyzetekbe ebben az életben és olyanokba is, amikor az ember nem mérlegel pontosan és amelyekben nem hoz felelős döntést. Van ilyen.
2013. júl. 15. 16:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!