Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Amikor érettségire kiadják a...

Amikor érettségire kiadják a tételeket, akkor?

Figyelt kérdés
Akkor csak a tételek címét, vagy amit a tételről tudni kell, azt is megkapom? Vagy azt magamnak kell kidolgozni?
2013. jún. 12. 19:07
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Mert beszéltem érettségizőkkel és mondták hogy van x tétel, és abból még ma meg kell tanulnia ötöt mert holnap érettségi. Nem értem hogy hogy működik. :S
2013. jún. 12. 21:06
 12/21 anonim ***** válasza:

Tétel: II. József kalapos király intézkedései.

Témakör: Boldog békeidők (1867- 1914)

Tételek lesz majd középszintű érettségin. Emelet szintű érettségin töriből témakörök magyarból nemtudom. Kb ilyen.

2013. jún. 12. 21:06
 13/21 anonim ***** válasza:
A tétel az egy lecke témakör meg sok leckét foglal magába minden tantárgyból.
2013. jún. 12. 21:07
 14/21 A kérdező kommentje:
De érettségi előtt kiadják a tételeket, amiből fel kell készüli. nem?
2013. jún. 12. 21:34
 15/21 anonim ***** válasza:
Igen, kiadják de csak a tételek címét és neked kell kidolgoznod, hogy megtanulhasd.
2013. jún. 12. 22:07
 16/21 anonim ***** válasza:
Nem adják ki a tételeket. Legalábbis ha szabályosan csinálják. Harmadszor is: a kettes válaszban van leírva. És ne aggódj ezen még, ilyen messziről ez nagyon ijesztő, de mire odajutsz, már fel leszel készülve rá.
2013. jún. 13. 00:31
 17/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező arra gondol, hogy még az érettségi vizsgák előtt megkapja-e a tétel címeket amiket ki kell dolgozni, és azt igen, megkapja.

Szerintem nem magáról a vizsgáról van szó.

2013. jún. 13. 09:22
 18/21 anonim ***** válasza:
#17: igen, én is így értettem, erről beszélek.
2013. jún. 13. 09:29
 19/21 anonim ***** válasza:

Ez minden tárgynál máshogy van és attól is függ, hogy milyen szintre mész.

Középszinten a saját tanárod állítja össze a szóbeli tételsort amit kézhez is kapnak a diákok. A mikor az tanárfüggő, nálunk szerintem március végén adták oda. Ilyenkor tételcímeket adnak, de segítenek a kidolgozásban, megmondják mi kell hogy részletesebben benne legyen. Tétel lehet pl, mint ahogy feljebb is írták II. József rendeletei vagy Szent István uralkodása

Emelt szinten témakörök vannak, nagy anyagrészek, pl. a XIV. századi magyar gazdaság. Ebből a témakörből több tételt is lehet csinálni, azaz több kisebb részre szétbontani, azokat részletesen kidolgozni. A tanárok nálunk pl. itt is segítettek, elmondták, hogy egy-egy témakörbe szerintük mi tartozhat, de kidolgozni a diáknak kell. Az emelt szintű témakörök listája központilag egységes, mindenki ugyanazt kapja meg aki emelt szintre megy vizsgázni.

Bocsi ha hosszú lett, vagy ha már előttem érthetően elmagyarázták, nem merültem el annyira a kommentekben :)

2013. jún. 13. 16:35
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 13. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!