Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 250 ponttal felvesznek gépészm...

250 ponttal felvesznek gépészmérnök szakra?

Figyelt kérdés

A legeslegrosszabb esetben 250 pontom lesz a felvételin. A kalkulátor zöldet mutat, de eléggé kevés pontnak találom. Szerintetek ezzel belehet jutni?

Ennél valószínűleg több pontom lesz, de azért kíváncsi vagyok rá. Mennyi a minimális pont, amivel szerintetek biztosra belehet jutni?

2013. máj. 21. 12:00
1 2
 11/16 anonim válasza:
nekem kb 270 pontom lesz, és remélem bekerülök, jelöltem gépészt és mérnökinformatikát , gamfon , szien, és igaz gimiben nem vittem túlzásba a tanulást , infóból msot érettségiztem(érettségizek) azzal együtt lesz kb 270 pontom) annó a matekom nem sikerült túl jól (50%) de az 2 éve volt, most magamtól jöttem rá,h kell a diploma, és ha siekrül bejutnom elvégzem becsülettel , szval azért a nem mindig a pont dönti el ,h adott esetben ki végezheti el, mert én már 20 évesen tényleg tanulni akarok oda menni...
2013. máj. 23. 16:32
 12/16 anonim ***** válasza:

az a baj a 250 ponttal, hogy akinek ennyi pontja van, az valószínűleg matekból (középszinten) nem írt ötöst. az pedig abszolút nem tanulás tárgy, vagy érted vagy nem. lehet gyakorolni sokat és azzal lehet javítani a tudásodon, de az nem sokat ér már egyetemen. ott a gond egy 50-60-70%-os közép matekkal, hogy hiányoznak az alapok. egyetemen meg nagy szükség lesz azokra az alapokra, mert amit matekórán gyakorolsz középsuliban (vektorok, többedfokú egyenletek stb stb). azok minden tárgyból elő fognak jönni és ott nem fogják magyarázgatni neked h miért úgy jött ki. még a sima emelt ötös matekosok is megszenvednek vele, pedig nekik csak az egyetemi anyagot kell elsajátítani. a tempó is sokkal gyorsabb (a középiskolából kellő anyagot 1 óra alatt adta le a tanár), elég lesz az elején azzal foglalkozni, hogy megértsd az ottani matekot, nem még a középiskolát is pótolgatni. arról nem is beszélve, h ezen kivül van még 7-8 tárgyad, ami szintén hasonló gyorsasággal fog menni.

nem azt mondom h nem lehet megcsinálni, mert vannak kivételek, tanulni sosem késő elkezdeni. van aki max ponttal kihullik az első évben és van aki 240 ponttal 4 egész fölötti átlagot produkál végig. inkább azt kell eldönteni bárkinek is, hogy valóban az a nagy lustaság az oka a kevés pontnak vagy azért annyira nem penge matekból.

az első két évben nem sok minden olyat fogsz tanulni, ami annyira szakmai lenne. mert kb tanulsz matekot meg fizikát. csak a fizika szét lesz bontva 5-6 témakörre és mindegyikkel külön tárgyból foglalkoztok. szeretni és érteni kell a matekot és a fizikát, hogy valóban "jól essen tanulni".

2013. máj. 23. 21:55
 13/16 anonim ***** válasza:

utolsó

én 75%-os matekot írtam az érettségin

De!

egész évbe, sőt a 12 év alatt minden év végén, minden félévkor, sőt majdnem minden dogára ötöst kaptam

voltam csomó matekversenyen, jó eredményeket értem el, én voltam az egyik legjobb matekos az osztályba

az egyetemen is jól megy a matek, nincs gondom vele (kémia bsc)

csak épp az érettségit cs*sztem el más okok miatt

érdekes, hogy senki nem veszi számításba azt, hogy mi van akkor, hogyha egy alapvetően 5,0 - 4,93as átlaggal rendelkező diák elcs*szi az érettségit, mert épp abban az évben történnek vele dolgok sorban, emiatt pszichiátriai kezelésekre jár, és gyógyszerekkel tömik, hogy valamelyest helytálljon az érettségin

erről ennyit ismét.

2013. máj. 24. 00:27
 14/16 anonim ***** válasza:
igen, ezt írtam én is csak a kifordítottját. a 250 ponttal az a baj h az ember nem érti a matekot. nem maga a pontszám, szóval ha érted, csak sikerült elcseszni, azzal nincs gond. de amúgy azért az a 7x%-os matek, annyira nem vészes. meg kémián tudtommal (kémiás ismerőstől hallva) annyira nem kemény a matek azért
2013. máj. 24. 12:31
 15/16 anonim válasza:
Én ennek pont az ellentéte vagyok: mindig szerettem - és értettem is a matekot(4-5ös tanuló voltam), de gimiben 2-3asnál egyszerűen nem tudtam jobb lenni belőle. Aztán érettségi előtt vettem egy érettségire felkészítő matek példatárat, abban tanulmányoztam a feladatokat a megoldásokkal együtt, és láss csodát: az érettségim 76%-os lett! :) Valóban a matekot nem árt érteni is, meg valahol beállítódás kérdése is, hogy mennyire áll rá az ember agya. De hiszem, hogy szorgalommal és kitartással (esetleg időnként 1-1 korrepetálással) meg lehet tanulni.
2014. febr. 5. 23:50
 16/16 anonim válasza:
250 ponttal sehová nem juthatsz be!!!! Idén 260 a minimumponthatár. Ez alatt még fizetősre se juthat be senki. És ez minden szakra érvényes.
2014. febr. 6. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!