Gépészmérnök szakon tanulunk majd kombinatorikát?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 28. 15:32
1/11 anonim válasza:
Nem. Matekból csak komplex számok vannak, deriválás és integrálás orrba-szájba, többváltozós függvények (vektorfüggvények, gradiens, rotáció, divergencia), sorok (Taylor, Fourier), mátrixok, differenciálegyenletek
2/11 A kérdező kommentje:
Hála az égnek, köszi!
Nagyon nem szeretem a kombinatorikát :P
2013. ápr. 28. 20:30
3/11 anonim válasza:
Hát a kombinatorikánál sokkal rosszabb dolgok is vannak azok között, amit felsoroltam ;)
4/11 A kérdező kommentje:
Az lehet, de azokat nem utálom, mint a kombinatorikát :D
2013. ápr. 28. 21:06
5/11 anonim válasza:
Hát gépész bsc-én nagyon is van kombinatorika. Ha matek I, és II sikerült utána mehetsz matek III-ra, ami valószínűségszámítással és kombinatorikával foglakozik. Legalábbis itt SZE-en igen, de tudtommal BME, SZIE, ME, OE meg szerintem mindenhol van a tantervbe. Hova mész vagy hol tanulsz?
6/11 anonim válasza:
Sőt, szakmai tárgyból is kellhetnek ilyenek vagy legalábbis valószínűségszámítás az igen: mint méréstechnika, komolyabb szimulációknál stb...
7/11 anonim válasza:
Mint mondtam, nalunk nincs matekbol valszam es kombinatorika (BME), harom felev matek van itt is, es nincs benne egyaltalan. De az igaz, hogy nemi (keves) valszam elokerul merestechnikanal pl. Viszont tenyleg az eddigi 4 felev alatt semmi olyannal nem talalkoztam, aminek koze lett volna a kozepiskolas kombinatorikahoz.
elso voltam
8/11 anonim válasza:
Pontosabban nalunk a matek4-ben vannak ezek a temak, de az csak szabadon valaszthato, ha jol tudom, a villanykarosoknak van kotelezoen.
Mindegy, ezek szerint amit irtam, csak a BME-re igaz, mashol lehet kombinatorika.
9/11 A kérdező kommentje:
Jó, a valószínűségszámítást azt szeretem
2013. ápr. 29. 20:45
10/11 anonim válasza:
Ja, akkor bocsi kedves első válaszoló és kérdező! Azt hittem máshol is van valszám meg kombinatorika...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!