Nappali vagy levelezős szakra érdemes jelentkezni a SZIE (Szent István Egyetemen) Gépészmérnöki szakon?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy mi a jobb? Nappalin 3,5-4 évet lehúzni, nulla munkatapasztalattal vagy levelezősön elvégezni és mellette dolgozni? Diploma után hogyan könnyebb az elhelyezkedés? Mit javasoltok?2013. febr. 26. 21:08
1/5 anonim válasza:
Természetesen a nappali a jobb. Ha még sosem tanultál felsőoktatásban, akkor nagyon nehéz lesz munka mellett (mert ugye eddig azt sem csináltad napi nyolc órában) nagyon kevés konzultációval szinte teljesen magadtól megtanulni a középiskolainál sokkal nagyobb és nehezebb anyagot.
3/5 A kérdező kommentje:
De ha nappalin elvégzem (26-27évesen, mert most vagyok 21 és szeptemberben kezdeném, aztuán egyből 22) utána, nulla munkatapasztalattal hova vennének fel, mint gépészmérnök? Semmi tapasztalatom nem lenne munka terén. Levelezősön esetleg vmi munka mellett ?
2013. febr. 26. 23:06
4/5 anonim válasza:
7 féléves a gépészmérnök képzés mire elvégzed leszel kb 25 éves!Van ahol 1 év alatti szakmai tapasztalat a feltétel!Hidd el könnyebb nappalin készülni a vizsgákra mint levelezőn...
5/5 anonim válasza:
Mindemellett a nappali tagozatos hallgatók is vállalhatnak munkát. Ha a tapasztalat szerzés a cél, akkor sz.rd le, hogy mennyi pénzt fizet, és menj el akár ingyen dolgozni. Keress a lakhelyed közelében olyan cégeket, amik a szakmában működnek (pneumatikai, gépgyártó, szerszámkészítő, CNC műhely stb.stb.) vedd fel velük a kapcsolatot e-mailben, írj egy életrajzot és egy rövid motivációs levelet, hogy te a szakmai gyakorlat miatt jönnél heti X órában ingyen vagy jelképes összegért dolgozni. Én így kaptam munkát a Hydra nevű cégnél Bp-n.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!