Érettségi kérdés?

Figyelt kérdés

Mi van akkor ha én most 13.-os vagyok, és nem tudom letenni magyarból illetve történelemből az érettségit (matekból felmentés miatt nem érettségizem) de a 2 választott tantárgyból és a nyelvből leérettségizem? Ilyenkor mehetek másik suliba letenni az érettségit a következő tanévbe abból a 3 tantárgyból? Vagy kötelező pótérettségire mennem, illetve ha az nem sikerül, akkor a következő tanévban muszáj ebben a suliban letennem abból a 3ból az érettségit?

Szóval az a helyzet, hogy már most tudom, hogy megbukok magyarból és történelemből, németből már megvan az érettségim, és a biosz, és az informatika is sikerülni fog. Nem szeretném ebben a suliban letenni a magyar és a történelem érettségit. A pótvizsga után átiratkozhatok egy olyan suliba ahol van 2 éves éjjeli érettségi képzés? Vagy kötelezően mennem kell a pótérettségire, illetve ha az nem sikerült, akkor ebbe a sulimba kell folytatnom az új évet és májusba megint leérettségizni? Mondhatom, azt hogy nem kívánok pótérettségizni?

2013. ápr. 24. 12:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Sztem itt nem a jegyadással volt probléma, hanem vele...

Az érettségi estin is, nappalin is ugyanolyan.

2013. ápr. 24. 22:43
 12/18 anonim ***** válasza:
kedves 60%-os válaszadó! sokat töprengek, de még nem jöttem rá. muszáj megkérdeznem. miért írsz minden kérdéshez 6 különálló rövid választ? miért nem lehet beírni egyben, összefüggően?
2013. ápr. 24. 22:44
 13/18 anonim ***** válasza:

Látom, sikerült két oldalt teleírni anélkül, hogy egyetlen válasz is érkezett volna a kérdésre. De a fent említett 60%-os okoskodó bizonyára örömmel nézegeti a toplistán, hogy milyen sok pontja van a rengeteg elaprózott és haszontalan válaszából.

A kérdés nem teljesen egyértelmű, de ha jól értem, még az érettségi előtt készülsz megbukni az év végén. A válasz, hogy sikertelen javítóvizsga után átmehetsz évismétlésre másik iskolába, ha átvesznek. Ezz a fogadó iskola igazgatójának a döntése. Nem vagy köteles ebben az iskolában folytatni, de másik iskola sem köteles átvenni téged. Mindenképpen most kezdjed intézni, mert a javítóvizsga után már késő lesz, augusztus 31-én egy igazgató sem szívesen foglalkozik ilyennel.

Ha sikeres a javítóvizsga, akkor nincs hova átmenned, hiszen akkor a középiskolai tanulmányaidat befejezted. (Kivéve, ha 14 évfolyamos képzésben vagy, de ezt sem írtad.) Ebben az esetben csak jelentkezni kell magyarból és történelemből az érettségire szeptember 5-éig.

Amíg tanulói jogviszonyod van, mindenképpen csak a saját iskoládban érettségizhetsz.

2013. ápr. 27. 09:14
 14/18 anonim ***** válasza:
Bocsánat, még valamit nem értek, de nagyon összevissza fogalmazol. Melyik három? Abból a háromból, amiből átmész év végén, most leteszed az érettségit a többiekkel együtt. Ilyenkor ezek a tárgyak előrehozottra változnak. Ha nem mész el, ezekre elégtelent kapsz, és a teljes érettségit meg kell csinálnod egyben a következő tanévben, de ahogy mondtam, tanulói jogviszony alatt a saját iskoládban.
2013. ápr. 27. 09:17
 15/18 A kérdező kommentje:
Igazából a helyzet most úgy áll, hogy megfogok bukni 3 érettségis tantárgyból, illetve 5 db szakmai tantárgyból. Nem szeretnék pótvizsgát tenni belőle, mert tudom hogy nem sikerülne, főleg a szakmai tárgyakból nemsikerülne felkészülnöm 2 hónap alatt. Ezért gondoltam arra, hogy leteszem abból a másik 2 tantárgyból az érettségit még most májusban illetve júniusban, utána kiiratkozom júniusban a suliból, így nem lesz meg a 13. évem (nyelvi előkészítő) helyette a kövezkező évben beiratkozom, egy nappali vagy felnőtt oktatásban,ahol beszámítják az előző 11 középiskolás évemet, így 1 év alatt letudom a másik 3 tantárgyból is tenni az érettségit, szakmai tárgyak nélkül. Ezt így lehet?
2013. ápr. 28. 09:00
 16/18 anonim ***** válasza:
Igen, ezt így lehet, csak azt mondom, hogy egy másik nappali rendszerű középiskola nem köteles átvenni téged. Keress egy iskolát, beszélj az igazgatóval, intézd el most. Felnőttoktatásba szinte biztosan bejutsz, csak az már valószínűleg tandíjas lesz, meg nem tudom, hogy a szakirányodnak megfelelő képzést tudod-e folytatni felnőttoktatásban. Ha le akarod tenni a szakmát, akkor kötöttség, hogy ugyanolyan típusú iskolát kell keresned.
2013. ápr. 28. 09:04
 17/18 anonim ***** válasza:
ezt így lehet, igen. de hogy buktál meg ennyi tantárgyból?
2013. ápr. 28. 10:43
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem szeretném ezt a szakmát soha nem is akartam ezért lettem megbuktatva ennyi szakmai tantárgyból. Én egyenlőre csak 1 év alatt leakarom tenni az érettségit, utána pedig ápolónő szeretnék lenni.
2013. ápr. 29. 05:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!