Érettségi kérdés?
Mi van akkor ha én most 13.-os vagyok, és nem tudom letenni magyarból illetve történelemből az érettségit (matekból felmentés miatt nem érettségizem) de a 2 választott tantárgyból és a nyelvből leérettségizem? Ilyenkor mehetek másik suliba letenni az érettségit a következő tanévbe abból a 3 tantárgyból? Vagy kötelező pótérettségire mennem, illetve ha az nem sikerül, akkor a következő tanévban muszáj ebben a suliban letennem abból a 3ból az érettségit?
Szóval az a helyzet, hogy már most tudom, hogy megbukok magyarból és történelemből, németből már megvan az érettségim, és a biosz, és az informatika is sikerülni fog. Nem szeretném ebben a suliban letenni a magyar és a történelem érettségit. A pótvizsga után átiratkozhatok egy olyan suliba ahol van 2 éves éjjeli érettségi képzés? Vagy kötelezően mennem kell a pótérettségire, illetve ha az nem sikerült, akkor ebbe a sulimba kell folytatnom az új évet és májusba megint leérettségizni? Mondhatom, azt hogy nem kívánok pótérettségizni?
Sztem itt nem a jegyadással volt probléma, hanem vele...
Az érettségi estin is, nappalin is ugyanolyan.
Látom, sikerült két oldalt teleírni anélkül, hogy egyetlen válasz is érkezett volna a kérdésre. De a fent említett 60%-os okoskodó bizonyára örömmel nézegeti a toplistán, hogy milyen sok pontja van a rengeteg elaprózott és haszontalan válaszából.
A kérdés nem teljesen egyértelmű, de ha jól értem, még az érettségi előtt készülsz megbukni az év végén. A válasz, hogy sikertelen javítóvizsga után átmehetsz évismétlésre másik iskolába, ha átvesznek. Ezz a fogadó iskola igazgatójának a döntése. Nem vagy köteles ebben az iskolában folytatni, de másik iskola sem köteles átvenni téged. Mindenképpen most kezdjed intézni, mert a javítóvizsga után már késő lesz, augusztus 31-én egy igazgató sem szívesen foglalkozik ilyennel.
Ha sikeres a javítóvizsga, akkor nincs hova átmenned, hiszen akkor a középiskolai tanulmányaidat befejezted. (Kivéve, ha 14 évfolyamos képzésben vagy, de ezt sem írtad.) Ebben az esetben csak jelentkezni kell magyarból és történelemből az érettségire szeptember 5-éig.
Amíg tanulói jogviszonyod van, mindenképpen csak a saját iskoládban érettségizhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!