Mit takar a vörös diploma?
" Én ma szereztem diplomát és emiatt keveredtem ide erre az oldalra...
Csak annyit tennék hozzá, h az áradozó kedves előző válaszoló barátnője biztosan nagyon jól tud tanulni, de a Corvinus és a "nehéz" szavakat egy mondatban leírni kész paradoxon.... Corvinus legnehezebb szaka... Megmosolyogtat...
Egyébként egy közeli haverom tavaly a BME-n kapott vöröset, ott csak "minden félév átlaga >=4 ÉS jeles záróvizsga" a feltétel ha jól emlékszem arra amit mondott... Tehát semmi értelme azzal villogni, hogy egyik egyetemen ennyi meg annyi az átlaga... Corvinus köztudottan könnyű egyetem..."
Jó nagy gyökér vagy. Ezt BME-sként írom neked.
Pannon Egyetem:
Kitüntetéses oklevelet az kap, akinek tanulmányi ideje alatt elért:
- Osztályzatai közt közepesnél rosszabb jegy nincs
- Kumulatív átlaga legalább 4.51
- Összes szigorlatainak osztályzata jeles, továbbá
A záróvizsgán jeles eredményt ér el.
Elvileg azt amit előttem leírtak, de a Kádár rendszerben ez is kicsit másként működött. Leginkább azok kaptak vörös diplomát, ugye ami a kommunizmus színe volt, akik jól feküdtek a KISZ-ben, vagy anya/apa jó káder volt.
Nekem nagynéném úgy lett vörös diplomás, hogy 3 éves főiskolát 7 év alatt bukdácsolta. Csak apuka a Szolnoki Főiskola igazgatója (rektora? nem tudom, az első embere) volt és a megyei tanács KB VB mittudom én minek a tagja. De a lánya segghülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!