Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit takar a vörös diploma?

Mit takar a vörös diploma?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy államvizsga jelest,és ezen kívül?Az indexben szereplő jegyek közül mi számít és melyik évfolyamtól(olvastam valahol,hogy a szigorlatok,de azokat már eltörölték)?
2009. szept. 21. 00:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Nem tudom,hogy még ma is léteztik-e vörös diploma.A Kádár rendszerben az kaphatott vörös-diplomát,akinek a tanulmányai alatt végig csak kitünő jegyei voltak.,
2009. szept. 21. 07:21
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk(pázmány jog) a kitüntetéses diploma(gondolom erre gondolsz): halmozott súlyozott tanulmányi átlag + záróvizsga tárgyak + diplomamunka átlaga = 4,9<=

Megnézném aki ezt teljesíti :D

A summa cum laude minősítés 4,51-től van, cum laude 3,51-től.

2009. szept. 21. 13:23
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2009. szept. 22. 10:22
 4/15 anonim válasza:
88%

A barátnőm most végzett a Corvinuson (Közgáz) Pénzügy főszakirányon "Vörös" diplomával 2009.09.12-én.

Amit a Vörös diplomáról tudni kell, hogy a "Kitüntetéses oklevelet" nevezik így, angolul: "University Diploma with Honours". Az oklevél minősítése pedig kiváló (excellent).

A diploma színe természetesen vörös :).

A Kitüntetéses Oklevél megszerzésének feltétele a Corvinuson:

"Kitüntetéses Oklevelet kap az a hallgató, aki a záróvizsgán jeles eredményt ért el, az alapszigorlati és a szakirányokat lezáró komplex vizsgája jeles, az összes többi utolsó érvényes jegye legalább négyes és az indexben szereplő valamennyi jegye legalább hármas."

Azaz, ha Közgázon nincs 3-nál rosszabb jegyed az indexben, és az összes 3-ast legalább 4-re kijavítod (tehát a végső jegy minden tantárgynál min. 4), de viszont a szigorlati, komplex és záróvizsga jegyeid ötösek, akkor jár neked is. Egyéb feltételhez nem is kötik, persze ennek ellenére sem gyakori :).

Viszont a barátnőm esetében ez úgy alakult, hogy az 5 év alatt a Közgázon tanult 72 db tantárgyából 70 darabból ötösre!!, 2 darabból pedig négyesre vizsgázott. Az összes szigorlata (matek, közgáz, számvitel, pénzügy) ötös lett a szakirányt lezáró komplex vizsgával és a záróvizsgával együtt. Így az egyetem befejezésekor a kumulált tanulmányi átlaga 4,95 volt.

Ezzel az eredménnyel természetesen végig évfolyam első volt, méghozzá az egyetem legnehezebb szakirányán!

Így bár a Vörös diploma megszerzése a Corvinuson / Közgázon "nagy" dolognak számít, az előbb leírt eredményével viszont a Vörös diplomához kötelező szintet "fényévekkel" túlteljesítette!

És aki lemaradt volna :), annak itt egy link is :)

http://www.youtube.com/watch?v=OhyKZ5vuusE

és ugyanaz a Videa-án is :)

[link]

by langi

2009. szept. 23. 00:29
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszi a tartalmas választ:)
2009. okt. 5. 21:58
 6/15 anonim ***** válasza:
42%

Én ma szereztem diplomát és emiatt keveredtem ide erre az oldalra...

Csak annyit tennék hozzá, h az áradozó kedves előző válaszoló barátnője biztosan nagyon jól tud tanulni, de a Corvinus és a "nehéz" szavakat egy mondatban leírni kész paradoxon.... Corvinus legnehezebb szaka... Megmosolyogtat...

Egyébként egy közeli haverom tavaly a BME-n kapott vöröset, ott csak "minden félév átlaga >=4 ÉS jeles záróvizsga" a feltétel ha jól emlékszem arra amit mondott... Tehát semmi értelme azzal villogni, hogy egyik egyetemen ennyi meg annyi az átlaga... Corvinus köztudottan könnyű egyetem...

2011. jan. 6. 16:03
 7/15 A kérdező kommentje:
köszi!Hát igen,felesleges a "versengés" szerintem minden szaknak megvan a maga nehézsége.Addig könnyűnek tűnik minden,amíg az ember nem látja a mélységeit a dolgoknak:)
2011. jan. 12. 17:10
 8/15 Albu válasza:
90%

A kitüntetéses oklevelet az intézmény szabályozza, milyen feltételek esetén adják ki.

A régi (oktatási) rendszerben a diploma borítója vörös volt, eltérően a többi oklevéltől. A régi képzés kifutó jellege miatt, ha a most végző hallgatónak szerencséje van, és még van raktáron, vöröset kap, ha nem: egy hagyományos oklevélbe csak beleírják, hogy kitüntetéses.

Az új képzésesek egy egyszerű A4-es oklevelet kapnak, beleírva a minősítést.

2011. jan. 26. 12:57
 9/15 anonim válasza:
77%

Hogy jobban megértsétek, kicsit szájbarágósabban a vörös diplomáról:

- vörös diplomát az kapott a Kádár rendszerben is aki színjelesre diplomázott

- színjelesre meg Csak AZ diplomázhatott akinek volt némi háttértámogatása. (Párttag volt, és élvezte a Párt bizalmát.)

2012. máj. 1. 10:07
 10/15 anonim válasza:
63%
írta vki, a summa cum laudét meg a cum laudét... summa mitől van? xD bocsi, én külföldön tolom :D
2012. máj. 16. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!