Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nálatok milyen a fakultáció?

Nálatok milyen a fakultáció?

Figyelt kérdés

Adnak jegyet? Vagy ez amolyan "különóra" és nincs értékelés?

Én vegyészmérnökire szeretnék menni, ezért a matek és a kémia emelt faktot szeretném felvenni jövőre(akkor leszek 11.-es).

Gondoltam még arra is, hogy felveszem a töri emeltet is(töriből nem szeretnék emeltet tenni,de mivel kötelező érettségi tantárgy(tehát beleszámít a pontszámomba), szeretnék ebből is minél jobb eredményt elérni a középszintű érettségin). Szerintetek így érdemes felvennem a törit is, vagy a három fakt már túl sok lenne?

2013. ápr. 1. 12:35
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Mert ha töri emelt fakton is adnak jegyet, ami beleszámít az év végi jegyeimbe, akkor nem akarom felvenni, mert az már megterhelő lenne.
2013. ápr. 1. 12:37
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

nálunk minden faktot értékelni fognak. pl. a töri fakt jegyei beleszámítanak majd a normál órai jegyekbe, amik akár ronthatják is az átlagot.

kémi pedig csak az első 2 évben van, 3.tól már nem lenne, de ott is kapsz jegyet a faktra, és nem az első két év évvégi jegei fognak nálad számítani, hanem a fakt évvégi jegyeid.

2013. ápr. 1. 12:50
 3/19 anonim ***** válasza:

Nem számít bele, külön veszik a faktos jegyeket.

Törit csak ismétlés miatt ne vedd fel, mert nálunk a fakt az a tananyagban való elmélyülést segíteni, szóval alap dolgokat nem szoktunk már megbeszélni. De szerintem a kémia meg a matek már önmagában húzós.

2013. ápr. 1. 13:21
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ha olyan a fakt amiből van rendes óra is (pl történelem vagy matek), akkor egybe irják a faktos és sima órai jegyeket. De pl ott a kémia amit már nem tanulunk, akkor annak lesz egy külön kémia fakt oszlop
2013. ápr. 1. 13:58
 5/19 A kérdező kommentje:
Ti melyik tantárgy(ak)at vettétek fel faktra?
2013. ápr. 1. 15:05
 6/19 anonim ***** válasza:
65%
én töri-föci :)
2013. ápr. 1. 18:51
 7/19 anonim ***** válasza:
61%
Én irodalom és angol :)
2013. ápr. 1. 18:58
 8/19 anonim ***** válasza:
55%

Hogy volna "külön" óra

Ugyanúgy vannak jegyek, mint akármelyik másik tantárgyból

Három fakt az már túlsok

2013. ápr. 1. 19:00
 9/19 anonim ***** válasza:
61%
Matek és angol. Gondoltam, hogy harmadiknak felveszem a fizikát, de végül nem tettem, és bánom is :S
2013. ápr. 1. 19:18
 10/19 A kérdező kommentje:
És ez a kettő mennyire megterhelő nektek, és milyen tanulók vagytok?
2013. ápr. 1. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!