Anglisztika, germanisztika vagy pszichológia?
Most az új rendszerben nem tudom hogy lesz, de amiben én tanulok, ott úgy van, hogy mondjuk anglisztikát tanulod BA-n, ott a főszakod az angol, és felveszed mondjuk a németet minor szaknak (minort mindenkinek fel kell vennie, aki tanár akar lenni), aztán lediplomázol, és tanári MA-ra jelentkezel, mondjuk az angol-német tanárira, és akkor kétszakos tanár leszel. De most azt hallottam, hogy nem lesz már osztott képzés a tanári, úgyhogy járj utána ennek, hogy pontosan hogy lesz. De gondolom hasonlóan. A lényeg, hogy van kétszakos tanárképzés.
Ha pszichológia szakra akarsz menni (azért tudom, mert a lakótársam arra járt), akkor sok biológiát kell tanulnod. Meg anatómiát, meg mindenféle ilyen biológiával kapcsolatos tárgyat, úgyhogy ha ezeket nem szereted, akkor én nem ajánlanám.
Egyébként nekem is a német volt az első nyelvem, de angolból emelteztem, és angol szakra mentem, és nagyon-nagyon szeretem. A fordítói specializációt is felvettem, nagyon szuper tanáraim vannak, de rájöttem, hogy engem nem érdekel annyira. Inkább a nyelvészet része érdekel. Ha az angol szakkal kapcsolatban van kérdésed, akkor írj nyugodtan privát üzenetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!