Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elrontottam, hogyan lehetséges...

Elrontottam, hogyan lehetséges újrakezdeni?

Figyelt kérdés
Lehet,hogy most nincs is újrakezdés... beleőrülök már,ezen tépem magam hónapok óta. Az állami támogatásomat egy olyan diplomára használtam el,amivel nem tudok pénzt keresni,még a bologna előtti rendszerben. És nem hallgattam a szüleimre,akik szinte könyörögtek,hogy menjek gyógyszerésznek,én bolond! A gyógyszerészpályán jobbnál jobb lehetőségek vannak,még a lakóhelyemen is,erre én itt ülök az 'álmommal' idegenben,és annyit se keresek,hogy magamat eltartsam,a támogatásukra szorulok,holott nekem kéne támogatnom őket,minden jót megadni nekik időskorukra! Szinte minden nap bőgök már (nem szégyen,nő vagyok). Milyen lehetőségek vannak még esetleg a 7-8 milliós diákhitelen kívül,hogy gyógyszerész lehessek? Azt is akarom,hogy büszkék legyenek rám,hogy végül sikerült... Néztem,a legolcsóbb helyen is 750 ezer egy félév. Tud valaki valamit okosat mondani? A lottóötöst nem idén tervezem megnyerni sajnos...
2013. márc. 11. 23:19
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ékes példája vagyok annak,hogy miért hallgassunk a szüleinkre a 'mindent jobban tudó' korunkban.
2013. márc. 12. 00:42
 12/19 A kérdező kommentje:
Most gondoltam át,amit a 7-es válaszoló írt. Végülis ez se rossz talán,sőt...
2013. márc. 12. 00:48
 13/19 anonim ***** válasza:
aztán majd írd meg hogy döntöttél:D
2013. márc. 12. 00:50
 14/19 anonim ***** válasza:
61%
Mind a 12 támogatható félévedet elhasználtad?
2013. márc. 12. 08:22
 15/19 anonim ***** válasza:
Nagyon kíváncsivá tettél, hogy mi lehet az a humán irányú szak amit elvégeztél és nagyon ritka, de férfinek hozhat pénzt neked mint nőnek viszont nem. El sem tudom képzelni. Ha jól gondolom nem az fáj hogy nem vagy gyógyszerész, hanem az hogy nem keresel annyit mintha gyógyszerész lennél, és munkalehetőséged sincs túl sok a választott pályáddal. Ha egyetemet végeztél akkor elhasználtál 10 félévet, akkor még van 2 támogatható féléved. (remélem) Azt meg tudod oldani 30 évesen hogy 10 féléven át nappalin tanulj? Az sem olcsó mulatság, meg fiatalabb sem leszel. Bele tudnál szokni hogy 18-20 évesek az évfolyamtársaid? Én is haslóképpen viselkedtem tini koromban (jó rég volt), csak én éppen nem voltam hajlandó tanulni gimiben, csak jártam suliba amit megjegyeztem órán. (Így sem voltam túl rossz tanuló, de egy egyetemre való bekerüléshez ez kevés volt) Most felnőtt fejjel pótolok mindent, igaz nekem megmaradtak a támogatható féléveim, de ilyen korban már csak levelező képzés jöhetett szóba. Jól át kell gondolnod mit teszel, hogy jól járjál. Igen sajnos ha a gyógyszerészetihez ragaszkodnál az csak nappalin megy, és ha maradt is 2 féléved akkor 8-at fizetni kell. Azért annyira tuti pályák nincsenek hogy 8 X 7.500000 Ft. (meg amennyit emelkedhet) csak úgy hitelből fizesd. Azt sem tudom lehet e ekkora hitelt felvenni. Én is valamilyen BSC képzést tartanék reálisnak levelezőn. (ezt fizetősön csinálnám, akkor is maradt is támogatható féléved, mert a mesterképzés sokkal drágább)
2013. márc. 12. 08:55
 16/19 anonim ***** válasza:
mihez kapcsolódik a meglévő szakmád? mindenképp gyógyszerész akarsz lenni?
2013. márc. 12. 11:41
 17/19 A kérdező kommentje:

Sajnos mind a 12 félévemet elhasználtam már.

jó lenne mindenképp gyógyszerész lenni. Mind a kettőt sajnálom én,azt is,hogy nem szereztem ezzel örömöt a szüleimnek,és azt is,hogy kihagytam egy pénzes pályát,ahol ráadásul embereknek is segíthettem volna,tehát mindenképp nyerő lett volna.

Ha a pénz miatt nem jön össze (sajnos 99 %),akkor gondolkozom ezen a kémia bsc-n.

2013. márc. 12. 12:54
 18/19 anonim ***** válasza:
Ha ilyen elszánt vagy, hogy 5 év nappali képzést is bevállalsz hogy gyógyszerész legyél akkor sok sikert kívánok hozzá. Azt nem tudom hogy ennyi hitelt fel lehet e venni, de ezt Te biztos tudod. Ha jó állásod lesz akkor egy kettőre visszafizeted. Anyudék biztos büszkék rád, akkor is ha egyből nem gyógyszerésznek mentél ebben biztos vagyok. Semmilyen egyetemet nem könnyű végigcsinálni, humán szakokat sem. Én egyiptológusnak gondollak, aki az ELTE BTK-n végzett. Nagyot tévedtem?
2013. márc. 12. 14:08
 19/19 anonim ***** válasza:

nagyon humán .. filozófia szak? :) esetleg valamilyen nyelvészet.

okj-n is láttam már valami gyógyszerész asszisztensi képzést, szerintem nézz utána

2013. márc. 12. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!