Lehet,hogy most nincs is újrakezdés... beleőrülök már,ezen tépem magam hónapok óta. Az állami támogatásomat egy olyan diplomára használtam el,amivel nem tudok pénzt keresni,még a bologna előtti rendszerben. És nem hallgattam a szüleimre,akik szinte könyörögtek,hogy menjek gyógyszerésznek,én bolond! A gyógyszerészpályán jobbnál jobb lehetőségek vannak,még a lakóhelyemen is,erre én itt ülök az 'álmommal' idegenben,és annyit se keresek,hogy magamat eltartsam,a támogatásukra szorulok,holott nekem kéne támogatnom őket,minden jót megadni nekik időskorukra! Szinte minden nap bőgök már (nem szégyen,nő vagyok). Milyen lehetőségek vannak még esetleg a 7-8 milliós diákhitelen kívül,hogy gyógyszerész lehessek? Azt is akarom,hogy büszkék legyenek rám,hogy végül sikerült... Néztem,a legolcsóbb helyen is 750 ezer egy félév. Tud valaki valamit okosat mondani? A lottóötöst nem idén tervezem megnyerni sajnos...
Miért kérdezed? Igazából azért nem szeretném elmondani,mert ritka (mégse hoz pénzt )
2013. márc. 11. 23:30
3/19 anonim válasza:
Azért kérdezem mert lehet hogy azt kellene tovább fejleszteni.
2013. márc. 11. 23:31
4/19 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam abban is,de egy olyan pályán vagyok,ami férfiak számára kedvező,nem túl sok nő van az egész országban,sőt szerintem az összes nő száma a telefonkönyvemben van,és rövid a lista. Szinte kivétel nélkül pályát módosított mind vagy jól ment férjhez. Én ennek ellenére még fejlesztgetem,de pénzt soha az életben nem fogok vele keresni.
2013. márc. 11. 23:37
5/19 anonim válasza:
Ha ennyire nem fogsz vele pénzt keresni, akkor nyugodtan elmondhatod, hogy mi az. Nem a konkurenciával van a bajod, és pláne nem az 5 év múlva lévő konkurenciával..
Hátha akkor okosabbak lehetnénk kitalálni azt, hogy mihez értesz. Számos kifejezetten jó pénzszerző szakma van, de tudni kellene a képességeidet, azt, hogy mihez értesz.
2013. márc. 11. 23:56
6/19 A kérdező kommentje:
Nagyon humán voltam,az volt a baj. Majdnem harmincnak kell lennem ahhoz,hogy megértsem: mindent meg tudok tanulni,csak akarni kell. Egy erős gimiben kitűnő voltam,kitűnőre érettségiztem,bármi lehettem volna. Volt osztálytársaim orvosok,jogászok,mérnökök,és van gyógyszerész is. Én meg szépen hangzok,és ennyi. A szüleimnek is szeretnék bizonyítani. Gondolom,most is büszkék rám,de mindig ott lesz bennük az a pici szomorúság,mert már akkor is látták,hogy nem pénzes pálya. A szomorúságuk fáj a legjobban.
2013. márc. 12. 00:22
7/19 anonim válasza:
most külföldön vagy? vagymi? ezt nem értem
na de kérlekszépen
1.kémia érettségi (ha nincs)
2.kémia bsc, félévente 200 000 ft -> 1 200 000 ft
3.vegyész msc -> gyógyszerkutató szakirály -> ez nem tudom pontosan mennyi
kb összesen kijön 2 és fél millából
és ezzel jól kereső,jól fizető állásod lesz 5 év múlva
és jónapotkívánok
2013. márc. 12. 00:26
8/19 anonim válasza:
Hát, a humán nem egyszerű. Max. a nyelvek. Ha már azt írod, külföldön élsz, gondolom beszéled. Ha tudsz 1-2 idegennyelvet jó magas szinten, az abszolút piacképes.
9/19 anonim válasza:
*mármint nem jól kereső, hanem keresett
10/19 A kérdező kommentje:
Nem külföldön vagyok,csak az ország másik felében,mint ahol lakom.
Angolhoz értek valamennyire,középfokú nyelvvizsgám van 10 éve.
Nincs kémia meg biológia érettségim,mert a választottam is humán volt,de már annyit olvastam hozzá,hogy ráhasalok egy félévig,és azértis megcsinálom,bejelentkezek egy középiskolába érettségire. Akkor is,ha sose leszek gyógyszerész. Legalább ennyi legyen...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!