Szerintetek a gimnázium vagy az egyetem a jobb?
Én is utáltam a törit, irodalmat, nyelvtant. De ezekben is volt számomra érdekes rész. Mellesleg ezek nagyon fontos dolgok, ha valaki nem akar műveletlen lenni. Tudni hazánk történetét, a dicsőségeket - és sajnos a negatívumokkal se árt tisztában lenni -, hogy mikor milyen volt a társadalom, hogy a nagyjaink mit gondoltak erről; mit hogyan kell helyesen írni. Mind-mind fontos.
Ellenben az egyetemen egy csomó sz*rt tanulunk, amitől a látásmódunk nem változik, műveltebbek nem leszünk, okosabbak se, esetleg a logikát javítja, de én szívesebben sudokuz-nék logika-javítás végett.
Az előadásaink fele még most is katalógusos, hát legjobb lenne felváltva bejárni beírni egymás nevét. De a baráti köröm valamiért bejár, én is velük, aztán szenvedünk, nézünk egymásra világvége hangulatot tükröző arccal...
Nem tudom, én az egyetemi "lazaságot", felnőttként kezelést és a társaságot vegyíteném a gimis tananyaggal, sőt, tanárokkal, és úgy már meglennék.
Gimiben töriórán szenvedtem csak ilyen szinten, mint most egyetemen minden előadáson.
Az már a te bajod.
Minden egyetemen más az oktatás színvonala, illetve a tanterv. Attól, hogy a te karodon orrba szájba nyomatják a tölteléktantárgyakat a másik egyetemen lehet érdekesebb az oktatás.
Elhiszem, hogy unod (mert nekem tökmindegy), de ne általánosíts, mert nem tudhatod, hogy egy másik egyetemen mit tanítanak.
Megnéztem a szak tantervét más helyeken, és kb ugyanilyen. :D
Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy X szakon levő ember csak x dolgokat tanulna, csak jó tanároktól.
Mindegy, van egy ember, te, aki azt állítja, hogy nincs tölteléktárgya és minden tanár egytől egyig jó.
Nem hittem volna, hogy ilyen létezik.
Minket úgy készítettek az egyetemre, hogy ott is sok sz.rságot fogunk tanulni, ott is kisebbségben lesz, ami érdekel. Az első két félév meg egyenesen sz@r lesz. Így készüljünk, ne érjen csalódás.
Mondjuk engem így is ért, ez részben a tanáraim hibája.
Szerintem olvasd el ismét a válaszaimat, mert nem írtam ilyet, hogy nálunk egyáltalán nincs tölteléktárgy (sőt, szám szerint le is írtam, hogy félévenként 1-2).
De még mindig nem érted meg a lényegét: tegyük fel, hogy a te szakodnál az összes egyetemen közel azonos a tanterve. És akkor már lehet általánosítani? Nem!
De ha tényleges bizonyítékot akarsz látni:
Szólj ha itt találsz olyan embertelen mennyiségű tölteléktantárgyat. És én ez alapján tudom mondani, hogy nem lehet általánosítani.
Meg ha szerinted annyira unalmas, akkor valószínűleg rossz szakra mentél.
És az összes ismerősöm is rossz szakra ment, meg a gimis tanáraim is anno rossz szakon voltak :D
És azok is, akik az alapozásra panaszkodnak (ki az, aki nem?) :D
Ha nem látsz benne semmi érdekességet, akkor igen.
Ki az aki nem? Én, a tanáraim és az ismerőseim nagy része.
Nem tudom, de nálunk a nyílt napon úgy mutatták be az első két félévet, mint unalmas alapozás, amin túl kell esni.
És a felsőbbévesek is mind ezt mondják.
Más egyetemre járó barátnőim is.
Olyan tárgyaim vannak, mint mechanika, fizika, matek, közgáz, infó (én azt bírom, de ilyen szakon a többség nem), földtudomány (amin konkrétan a talajról tanulunk).
Csupa móka és kacagás, valamint élvezet, mondhatom.
Gimit jobban szerettem.
Egyetem annyiban tényleg jobb hogy nyitottabb tudod mikorlesznek számonkérések viszont egyszerre rengeteg anyag szakad rád,aminek jórészét előadáson,szemináriumon lehet el sem magyarázzák.Gimibe csak olyat kértek számon amit leadtak.
Elvárod egy egyetemtől, hogy úgy adja le az anyagot, hogy te ott helyben megértsd és csak otthon át kelljen nézni? Brávó. Te leragadtál valahol a középiskolai szinten, mert ott megy ilyen tanítási módszer.
Engem 3 hónap alatt tanítottak meg integrálni/deriválni, úgy hogy heti 45 perces gyakorlatom volt (meg persze mellette több tantárgyra is készültem). Középiskolában másfél évig magyarázzák azt az anyagot a heti másfél órás fakultáción. Remélem érzed a különbséget a kettő között.
Az egyetem egy alapot ad, ha nincs önszorgalmad (főleg egy műszaki vagy informatikai pályán), akkor nem fogsz előrébb haladni. És ez a munkában is így lesz.
Ezt a vitát nem akarom tovább folytatni, jártathatom itt a számat. Azt mondom, hogy valószínűleg rossz körökben mozogsz, ha ennyire utálod amit tanulsz, de ilyenért nem szabad általánosítani, mert nem tudhatod, hogy egy másik egyetem másik szakán lévő több száz ember mit érez (meg persze mit tanul).
Ezzel a gondolkodással nem fogod megváltani a világot, se az oktatási rendszert. Mindig lesznek olyanok mint te, akiknek nem tetszik valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!