Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Meddig járhatok főiskolába?

Meddig járhatok főiskolába?

Figyelt kérdés

Azért kérdezek itt, mert nagyon értelems válaszokat szoktatok adni. 2005 őszén kezdtem el az iskolát. 9 félévet eltöltöttem államin (nappali), majd ugye a tizediket költségtérítésesen. Majd otthagítam az egészet, családi okok miatt el kellett mennem dolgozni. Viszont nem íratkoztam ki, nem is nyújtottam be felfüggesztésre sem kérelmet. Egyszerűen a tájékára se jártam. 2012 júliusában lejárt a jogviszonyom. (Tudom hülye voltam, de tragédia történt a családban.)

Amiért írok. Szeretném befejezni a főiskolát és szeretnék lediplomázni. Van esélyem ugyan azon a szakon? (Mérnök informatika, 7 féléves hivatalosan.)

Köszönöm szépen hogy elolvastátok és válaszoltok! Megírtam ezt a Tanulmányi Hivatalnak is, egyelőre várom a választ.

2013. febr. 2. 14:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Egyenlőre mást nem tudsz csinálni!
2013. febr. 2. 14:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem kár erőltetni, ha 9 fél éve alatt nem lett meg akkor már nem is lesz az meg. Meg persze teljesen felesleges lediplomáznod mert úgysem mennél vele semmire. Inkább valami értelmesebb szakmát tanulj ki, tanulj meg normálisan egy nyelvet és irány külföld, sokkal jobban járnál így. Ha meg annyira meg akarod csinálni inkább folytasd levelezőn.
2013. febr. 2. 14:18
 3/4 A kérdező kommentje:

Levelezőn lehet? Jól haladtam, csak ugye közbeszólt egy súlyos betegség a családban, ami engem is paffra tett és már a nyolcadik félévtől nem is tanultam semmit. Addig nagyon szépen haladtam.

TVSZ-ben az szerepel, hogy a képzési idő kétszerese a maximális képzési idő. Ez a levelezőire nem vonatkozik, csak az esitire (ami nappali fizetős a joggyakorlatban).

A szakmához értek, avval nincs baj. De szeretném megcsinálni. Levelezőin is bevállalnám (sőt, az lenne a legjobb).

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2013. febr. 2. 14:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Annyit még hozzáteszek, hogy 14 félévet elhasználtam ,mivel nem íratkoztam ki és nem függesztettem fel.
2013. febr. 2. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!