ELTE vagy PPKE (BTK)?
Anglisztikára szeretnék menni, idén érettségizem.
Melyik iskola a jobb?
(PPKE: 190ezer/félév ~ 310 pont
ELTE: 150ezer/félév ~ 380 pont)
310 pontom 99%, hogy lesz, 380 pont kicsit neccesebb, de ha meglesz nem tudom melyiket válasszam.
Budapesti vagyok, mindkettő nagyjából ugyanannyira időre van tőlem.
"amúgy utolsó: PPKE-n tényleg nincs olyan, hogy mivel ilyen hittudományi kar is van meg stb esetleg olyan tanárok vannak, akik mondjuk ugranak a festett hajra, tetkóra, piercingre stb? vagy valami vallásos dolgok?"
Ez a kérdés nekem szólt, bocsi, hogy csak most reagálok..
A HTK az máshol is van, bent van Pesten, ott talán nézik, bár barátnőm jár oda és mondta, hogy van ott is 1-2 különc arc. itt a BTK-n meg tényleg láttam én már sok mindent. Piercingért nem szólnak, meg festett hajra se. Sőt öltözködésre se. Esetleg akkor, ha nagyon extrém, ami meg érthető, ez egy munkahely. Más helyeken is szólnak, ha valaki durván néz ki, ez nem függ attól, hogy egyházi-e vagy sem.
Van egy jó barátom, fiú, a haja az egyik oldalon le van borotválva pár milliméteresre, a másik oldalon kb. a válláig ér. Elég különc megjelenésű. Soha semmilyen hátrány nem érte, a tanárok is bírták, mert amúgy jó fej volt és nem volt hülye. Államvizsga végeztével kérdezte meg az egyik tanárunk, hogy most hogy már végzett meg meri kérdezni, hogy és amúgy hogy jött ez a haj, bejön mostanában a lányoknak? És ezután még pár percig jól elsztorizgattak a hajakon.. :))
Pázmányos vagyok, ugyan nem anglisztikás, de a BTK-ra járok, és láttam már egy-két extrémebb arcot. Hajszínek: ciklámen, kék, élénk vörös. Piercing: rengeteg emberen láttam, többet is. Tetoválás: nekem is van, másoknak is. Hacsak nem az arcodra tervezed, nem hinném, hogy gondot okoz. :D
Magáról a szakról első kézből nyilván nincs infóm, de az ismerőseim szeretik.
Tudom, hogy téged nem érint, de azért leírom: ha bulizásra hajt valaki, nem éri meg koliban lakni, viszont tuti találsz csendes helyet tanulásra, legalábbis ahol én lakom. Eleinte a gondolatát is utáltam, de már semmi pénzért nem költöznék "bulis" helyre. Ha programot akarok, irány Pest, vagy valamelyik kocsma.
Így a válaszokat olvasva, tényleg lehet benne valami, hogy a Pázmányon nagyon jó a közösség :D Mindenki tök kedvesen válaszol, köszi a segítséget, tényleg :D
Az arcomra nem akarok tetkót :D Az amúgy is mindenképp takarható helyen lesz, már munkavállalás szempontjából is, de ezek szerint az se gond, ha tudomást szereznek róla :D
jajj köszi :D
nekem is élénk vörös festett hajam van, és orrpiercinget tervezek ami miatt paráztam. de ezt jó olvasni, megnyugtató :D
Szia!
Én is ugyanebben a cipőben járok, és én is ez a két egyetem között vacillálok. Azt szeretném kérdezni , hogy végül hova mentél , és hogy most mi a véleményed erről a kérdésről.
Köszi a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!