ELTE vagy PPKE (BTK)?

Figyelt kérdés

Anglisztikára szeretnék menni, idén érettségizem.

Melyik iskola a jobb?

(PPKE: 190ezer/félév ~ 310 pont

ELTE: 150ezer/félév ~ 380 pont)

310 pontom 99%, hogy lesz, 380 pont kicsit neccesebb, de ha meglesz nem tudom melyiket válasszam.

Budapesti vagyok, mindkettő nagyjából ugyanannyira időre van tőlem.

2013. jan. 6. 23:58
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
26%
ELTE. Sokkal színvonalasabb az oktatás, és nem kell olyan frappáns dolgokat tanulnod, amit a Jóisten és a KDNP szent nevében rád erőltetnek, hanem magadnak szabod meg, mi érdekel.
2013. jan. 7. 02:46
 2/29 anonim ***** válasza:
17%

Első helyen mindenképpen az ELTE, másodiknak jelöld meg a PPKE-t, ha nem lenne elég pontod.

Jobb egyetem, jobb tanárok, nagyobb név, magasabb színvonal.

2013. jan. 7. 11:11
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mióta "nagyobb színvonal" az ELTE, nálunk itt a Pázmányon senki nem panaszkodik a színvonalra, ellentétben az ELTE-s ismerőseimmel, akik nem azt várták, amit kaptak. Amúgy az árak még változhatnak ilyenkor, mivel azt mondták, hogy a jelen politikai helyzet miatt nem nagyon lehet kalkulálni.

Én ajánlom neked a Pázmányt, nyilván azért is, mert én idejárok már 4 éve (igaz, nem anglisztika), de megszerettem az ittlétem alatt. Megjegyzem, a KDNP-s szöveg nem tudom, hogy mire alapozódik (de valószínűleg semmire), a KDNP-nek és a katolikus, keresztény nevelésnek nincs sok köze egymáshoz, csak úgy megsúgom.

2013. jan. 7. 16:36
 4/29 A kérdező kommentje:

"ELTE-s ismerőseimmel, akik nem azt várták, amit kaptak. "

én is hallottam már olyanokat, hogy az ELTE nem olyan jó, mint régen volt, ezért gondoltam, hogy a PPKE talán jobb lehet mostanra.

az árak pedig elvileg már jók, pár hónapja még más volt kiírva, szóval ezek szerintem már így maradnak. bár ki tudja... :D

hát nem nagyon jutottam előre. :D de köszönöm mindenkinek a válaszát, és jöhet is még pár!

amúgy utolsó: PPKE-n tényleg nincs olyan, hogy mivel ilyen hittudományi kar is van meg stb esetleg olyan tanárok vannak, akik mondjuk ugranak a festett hajra, tetkóra, piercingre stb? vagy valami vallásos dolgok?

2013. jan. 7. 17:02
 5/29 anonim ***** válasza:
82%

Azt nem tudom melyik intézmény a jobb, de abban biztos lehetsz, hogy angliszikával rommá nem fogod magad keresni. Nemigen van olyan munka, amihez használni lehetne, ha meg SSC-ben vagy műfordítóként akarsz ténykedni (amikből 3000Xes a túlkínálat), ahhoz meg elég egy érettségi nyelvvizsgával.

Külföldön senkit nem érdekel az anglisztika, hiszen pont annyit ér, mint egy képzetlen helyi lakos.

2013. jan. 9. 23:30
 6/29 anonim ***** válasza:
Ha budapesti vagy akkor hogy lehet h az Astoria, és Piliscsaba is ugyanannyi időre van?
2013. jan. 10. 01:23
 7/29 A kérdező kommentje:

hát óbudán lakom, és busszal piliscsaba 30-40 perc, de amíg bemegyek az astoriáig az is megvan egy jó fél óra...

lehet, hogy nem keresem hülyére magam, de ez az egy dolog van amit érdekel, amivel szívesen foglalkoznék. :) és inkább ez, minthogy végigszenvedjem az egyetemet és utána olyat csináljak amihez alig értek és nem is szeretem (pl. nálam reál tárgyak miatt elég sok lehetőség kiesik)

2013. jan. 10. 08:39
 8/29 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom, az első miről beszél, KDNP-ről sosem tanultunk, aki meg nem bír ki annyi keresztény témájú általánosan kötelező órát, az ne nevezze magát nyitott gondolkodású embernek, ergo, nincs helye bölcsészkaron.

A PPKE-nak megvan a hibája, de még sosem hallottam, hogy akinek mindkettő volt belelátása, az szídta volna, és dícsérte volna az ELTE-t, fordítva viszont többször is hallottam. De az ELTE sem rossz.

2013. jan. 10. 08:59
 9/29 anonim ***** válasza:

"PPKE-n tényleg nincs olyan, hogy mivel ilyen hittudományi kar is van meg stb esetleg olyan tanárok vannak, akik mondjuk ugranak a festett hajra, tetkóra, piercingre stb? vagy valami vallásos dolgok?"

- Nyílvánosan nem, de van, aki éppen az ilyen miatt fog egy kettessel hazaküldeni, bármilyen jól is vizsgázol.

És persze vannak vallásos dolgok, néhány ilyen témájú általánosan kötelező tantárgy, de túl lehet őket élni. Én nem vagyok keresztény, és nagyon sok tanárom teológiát végzett, de a vallásbeli különbség SOSEM okozott gondott. Angliszikán meg főleg nem fog nagyon előkerülni.

2013. jan. 10. 09:03
 10/29 A kérdező kommentje:

#9, köszönöm!

mondjuk ez így eléggé zavaró, mert a hajam is élénk vörösre van festve, tetoválást is tervezek meg esetleg piercinget. mondjuk nem mind nagyon látható helyre csak nem akarom, hogy emiatt kiszúrjanak velem... (bár nem tudom, lehet ez az egyetemek többségén így van?)

2013. jan. 10. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!