Műszaki egyetem pontszámításába nem számítanak bele a humán tantárgyak?
Gimnáziumba járok, matematika, informatika, fizika, kémia, rajz színötös, viszont az irodalom és a történelem kevésbé megy, az inkább 3-mas.
BME villamosmérnökire vagy járműmérnökire való bekerülésnél,ezek nem számítanak, csak érettségizzek le belőle, ugye?
Akkor magyarból és töriből ne húzzanak meg, és ennyi?
Emelt szintű matekot, fizikát tervezek tenni, és nyelvvizsgát is angolból, németből. Akkor így nem lesz gond, bejutok az államilag finanszírozott képzésre?
most még így van. de hallottam olyat, hogy jövőre már nem lesz duplázásos pontszámítás (már idén is meg akarták szüntetni állítólag). és ha tényleg így lesz, akkor megszívhatod, hogy nem lettek jók a 11. év végi humán jegyeid.
szóval én erre nem támaszkodnék. én is így voltam vele, hogy áááh, csak két tantárgy, simán meglesz (matek és infó emelt), és közbejött egy gikszer, elrontottam az infó emelt írásbelit (100%-os szóbelivel sikerült egy picit felhúznom), és végülis a másik pontszámítással (a bonyolultabbal) több pontot hoztak ki nekem. szval erre tényleg ne hagyatkozz.
hagyományos pontszámítás az, h az 5 tárgyból 100 pont, 5 érettségiátlag 100 pont, 2 fő-érettségi tárgy 200 pont, +100pluszzpont (tavaly így volt)
szóval a magyar érettségidből a pontok 4-20 ig lehetségesek (4pont=20% 2es xd) szóval nem számít sokat, de sok kicsi sokra megy :D tanulj rá, de inkább a fő tárgyakra tanulj, mert magyarból +20%, 1 jegy, mindöszze +4 pontot ér, ami valljuk be nem sok
üdv, egy BME-s xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!